Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Na Filmový chodník slávy pribudne dlaždica s menom Jozef Adamovič

Jozef Adamovič Foto: TASR/Magda Borodáčová

Touto tradíciou si Medzinárodný filmový festival Bratislava uctieva významných filmových a divadelných umelcov, tvorcov a profesionálov.

Bratislava 19. júna (TASR) - Na bratislavský Filmový chodník slávy, ktorý sa tiahne pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava, pribudne ďalšia pamätná dlaždica.

Tentoraz ju bude zdobiť meno herca a pedagóga Jozefa Adamoviča, TASR informovala Silvia Turnerová z Medzinárodného filmového festivalu Bratislava, ktorý si touto tradíciou uctieva významných filmových a divadelných umelcov, tvorcov a profesionálov.

Meno slovenského filmového a divadelného herca Jozefa Adamoviča tak pribudne k hereckým osobnostiam Ladislavovi Chudíkovi a Márii Kráľovičovej, ktorých pamätné dlaždice už sú na Filmovom chodníku slávy.

Slávnostné odhalenie pamätnej dlaždice sa uskutoční v stredu 20. júna o 16.30 h počas krátkeho ceremoniálu za osobnej účasti oceneného laureáta, zástupcov festivalu a mesta.

Pamätná dlaždica Filmového chodníka slávy ponesie meno oceneného, rukou písaný podpis a dátum ocenenia. "Podujatie je súčasťou 37. ročníka multižánrového mestského letného festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2012," dodala.