Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Múzeum v Galante pozýva na hru so svetlom na výstave Duše za sklom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pri moderných poetických plastikách z tvorby Molnár a geometrických predmetov Dimény budú mať návštevníci možnosť riadiť si osvetlenie sami.

Galanta 6. marca (TASR) - Zažiť nové dimenzie hry so svetlom a tieňom ponúkne 9. marca výstava Duše za sklom vo Vlastivednom múzeu (VM) v Galante. Vo večerných hodinách sa uskutoční prehliadka s nezvyčajným osvetlením vystavených sklených diel maďarských výtvarníčok Zsuzsy Lili Molnár a Lucy Dimény a tiež predmetov zo zbierok múzea. Informovala o tom Judit Pukkai z VM.

"Svetelná priepustnosť je jedna z najdôležitejších vlastností skla. Na večernej prehliadke vyzdvihneme práve túto vlastnosť," uviedla.

Pri moderných poetických plastikách z tvorby Molnár a geometrických predmetov Dimény budú mať návštevníci možnosť riadiť si osvetlenie sami, aby mohli zažiť rôzne svetelné efekty vo vlastnom tempe.

"Historické úžitkové sklá zo zbierky múzea dostanú tiež nové osvetlenia na túto príležitosť. Zážitok môže dostať ďalší rozmer, ak návštevníci použijú aj svetlá vlastných telefónov. Fotky a videá môžu nahrať do online galérie vytvorené pre túto akciu," doplnila.