Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Filmový festival Cinematik 2023 sa začne v Piešťanoch o dva mesiace

Atmosféra filmového festivalu Cinematik. Foto: TASR Martin Palkovič

Nové filmy od tvorcov z celého sveta budú na divákov čakať v sekciách Cesty slávy, Meeting Point Europe a Výber umeleckého riaditeľa.

Piešťany 13. júla (TASR) - Osemnásty ročník medzinárodného filmového festivalu Cinematik sa v Piešťanoch bude konať od 12. do 17. septembra. Už o dva mesiace otvorí brány fanúšikom filmu, ktorým prinesie bezmála stovku snímok domácej i svetovej produkcie. Mnohé z nich budú mať na festivale exkluzívnu slovenskú premiéru. Informoval o tom PR festivalu Peter Konečný.

"Opäť pôjde o ročník s množstvom divácky atraktívnych projekcií, medzi ktorými nebudú chýbať ani novinky z tohtoročných medzinárodných festivalov Cannes, Sundance, Berlinale, Benátky, Locarno a ďalších," uviedol. Nové filmy od tvorcov z celého sveta budú na divákov čakať v sekciách Cesty slávy, Meeting Point Europe a Výber umeleckého riaditeľa.

V súťaži Meeting Point Europe sa stretnú hrané filmy z celej Európy. "Cinematik.doc je zase priestorom pre domácich dokumentaristov, ktorí svoje filmy často uvedú v premiérach. Okrem samotných filmových projekcií je však festival aj miestom stretnutí so vzácnymi domácimi a zahraničných hosťami či príležitosťou absolvovať inšpiratívne workshopy, diskusie a prednášky," doplnil Konečný.