Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Legendárna partia prichádza do slovenských kín

Foto: TASR/AP

Ako sa tento boj skončí si budeme môcť pozrieť od dnes v slovenských kinách. Americká rozprávka mala svetovú premiéru 21. novembra.

Bratislava 29. novembra (TERAZ.sk) - Do slovenských kín prichádza „Legendárna Partia“. Rozprávka od režiséra Peter Ramseyho, tvorcu známej rozprávkovej postavičky Shrek nás prevedie svetom tých najmenších. Do detských snov sa snaží dostať zlý duch Pitch, ktorý chce dosiahnuť, aby sa deti začali báť a aby prestali veriť na svojich hrdinov. Do záchrany o detské sny sa zapája skupinka odvážlivcov v netradičnom zložení: Santa Claus, Veľkonočný zajac, Víla Zubenka, Sandman a Jack Frost. Všetci sú skôr superhrdinovia, než len obyčajné postavičky z knižiek. Majú špeciálne schopnosti, ktoré budú musieť v boji so zlom využiť. Ako sa tento boj skončí si budeme môcť pozrieť oddnes v slovenských kinách. Americká rozprávka mala svetovú premiéru 21. novembra.



Najmenší slovenskí diváci, ale mali možnosť vidieť predpremiéru už v stredu 28. novembra. Záujem bol veľký a kinosála v Eurovei sa zaplnila krátko pred 18.00 hodinou do posledného miesta. Všetci netrpezlivo čakali na napínavý príbeh.
Samotnému filmu ešte predchádzala krátka ceremónia. Tanečník Laci Strike dostal platinovú platňu, ktorú získal za viac ako osemtisíc predaných kusov najnovšieho DVD s názvom Strikeman. DVD je venované špeciálne deťom.