Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Lana Del Rey je ďalším hviezdnym menom na Szigete

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Sziget každoročne privíta najväčšie hviezdy hudobného neba, objavuje pre Szigeťanov budúce hviezdy a prináša koncerty rokmi osvedčených interpretov.

Bratislava 13. marca (TASR) - Lana Del Rey je siedmym headlinerom tohtoročného Szigetu, na ktorom vystúpia aj Arctic Monkeys, Dua Lipa, Gorillaz, Kendrick Lamar, Kygo, Mumford & Sons. Spolu s Lanou Del Rey pribudli v utorok do programu aj BORNS, Asaf Avidan, Don Diablo, Aurora, Unknown Mortal Orchestra, ZHU, Tujamo, Damian Lazarus & the Ancient Moons, Jan Blomqvist & band a SG Lewis.

Kráľovná melancholického popu, aj takto je často nazývaná Lana Del Rey. Na Szigete bude koncertovať 10. augusta. Táto americká speváčka je známa svojím charakteristickým zastretým hlasom a skladbami pripomínajúcimi americkú popkultúru 50. a 60. rokov. Medzi jej prvé skladby patria Video Games či Blue Jeans, ktoré sa stali nielen rádiovými, ale aj internetovými senzáciami. Videoklipy ku skladbám totiž nevyrobili veľké produkčné tímy, ale sú dielom aj samotnej Lany Del Rey. Aktuálne má táto Američanka na konte päť úspešných a oceňovaných štúdiových albumov, piaty Lust for Life vydala v júli minulého roka.

Na festivale, ktorý sa bude konať od 8. do 15. augusta, čakajú na fanúšikov mnohé koncerty. V programe sú také mená ako napríklad Liam Gallagher, Shawn Mendes, Bastille, Lykke Li, Stormzy, Parov Stelar, MO, The Kooks, The War on Drugs.

Sziget každoročne privíta najväčšie hviezdy hudobného neba, objavuje pre Szigeťanov budúce hviezdy a prináša koncerty rokmi osvedčených interpretov. Každoročne sú na desiatkach pódií odohrané stovky koncertov a festival navštívi viac ako 450.000 fanúšikov z celého sveta. Nie nadarmo sa mu hovorí aj „kontinentálne Glastonbury“ a pravidelne získava ceny za najlepší európsky festival. Za rok 2017 to bola cena za najlepší line-up. V poradí 26. ročník Sziget festivalu sa bude odohrávať na viac ako 50 hudobných a programových pódiách.

TASR informovala PR manažérka Silvia Turnerová