Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Kultovka Bony a klid má pokračovanie

Jan Potměšil Foto: Youtube

Nakrúcanie sa začalo 26. septembra v Prahe.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Filmovým fanúšikom sa opäť pripomenie kultová "vekslácka balada" Bony a klid. Posledná klapka na nakrúcaní dlho očakávaného voľného pokračovania filmu z konca 80. rokov Bony a klid II padla v nedeľu (3. 11.).

Nakrúcanie sa začalo 26. septembra v Prahe. "Snažil som sa o to dlho, medzitým som o projekt prišiel, film sa postupne dostal do rúk asi piatim iným režisérom - akoby bol prekliaty. Aj preto je to pre mňa zázrak. A keď sme sa pred nakrúcaním zišli my, stará partia, mali sme takmer slzy v očiach," prezradil režisér Vít Olmer.

Jeho scenár postupne priviedol na pľac všetky známe postavy - veksláka - pešiaka Bínyho (Roman Skamene), šéfa veksláckeho gangu Richarda (Josef Nedorost), Martina (Jan Potměšil), ktorý sa pôvodne vydal do Prahy zháňať bony a napokon skončil za mrežami. Na plátna kín sa vráti aj "bondgirl" celej partie "Evička Tričko" v podaní Veroniky Jeníkovej. Do deja vstúpia tiež noví hrdinovia - dvojica Martin (Jakub Prachař) a Linda (Česká Miss 20131 Gabriela Kratochvílová).



"Bony a klid bola veľmi pekná, sústredená práca s Vítkom a tiež s kameramanom Otom Kopřivom, ktorý bohužiaľ pred dokončením filmu umrel," zaspomínal si na kultový film z roku 1987 Jan Potměšil, ktorý dlho nemyslel na to, že by sa jeho pokračovanie mohlo realizovať. Herec priznal, že okolo neho "krúžili" veľmi nekonkrétne projekty a nikdy nedostal do rúk scenár. S tým prišiel až režisér Olmer. "To, že sme sa pri práci opäť stretli s Vítkom, ktorý je v skvelej forme, je veľká výzva a veľká radosť. Chcem, aby sme scenár naplnili rovnakou energiou, ktorá niesla i ten prvý príbeh," zdôraznil Jan Potměšil.

Bony a klid II je aktuálna komédia nabitá nečakanými dejovými zvratmi. Jej premiéra je naplánovaná na prvú polovicu budúceho roku. Režisér a scenárista Vít Olmer sa vrátil nielen k pôvodnej hereckej zostave, ale vo filme bude opäť znieť hudba Ondřeja Soukupa a britskej kapely Franke Goes To Hollywood. TASR informovala Eva Gažová zo spoločnosti NOGUP agency.