Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Na Kuchajde v sobotu premietnu Habermannov mlyn, príde aj A. Hryc

Andy Hryc Foto: TASR/Pavel Neubauer

Návštevníci budú môcť po filme diskutovať s hercom Andym Hrycom.

Bratislava 31. júla (TASR) - Letné kino na bratislavskej Kuchajde v sobotu 3. augusta privíta herca Andyho Hryca. Premietať sa totiž bude český film Habermannov mlyn, kde Hryc hrá jednu z postáv. Návštevníci s ním budú môcť po filme diskutovať.

"Film vyvolal po uvedení v Českej republike veľkú polemiku, keďže rieši citlivú tému 2. svetovej vojny v pohraničných oblastiach Čiech. Dokonale stvárňuje posun od pokojného spolužitia Čechov a Nemcov, ktoré je však vplyvom vojny postupne pretkané tragédiami na oboch stranách," opisuje snímku Ján Borčin, komunikačný manažér mestskej časti Nové Mesto. Samospráva organizuje Letné kino na Kuchajde už tretí rok v rámci projektu Kultúrne leto.

Aj tento rok sa premietanie filmov pod holým nebom podľa starostu Rudolfa Kusého stretlo s veľkým záujmom. "Priemerná návštevnosť dosahuje 350 divákov," uviedol starosta. Bratislavčania si pritom sami vyberajú filmy v hlasovaní cez webstránku projektu kino.nakuchajde.sk. Stredy patria umeleckejším žánrom, soboty sú zase ladené komerčnejšie, vysvetlil Borčin. Habermannov mlyn zvolila samospráva.

Vzhľadom na skoršie stmievanie sa v auguste sa začiatok premietaní posúva z 21.30 h na 21.00 h. Vstup na letné kino je zdarma.