Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Slovenský Deň narcisov podporí na Koncerte vďaky i Alžběta Kolečkářová

Foto: TASR/Michal Svítok

Na ďakovnom koncerte vystúpia bez nároku na honorár aj iní speváci a herci.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Presne o týždeň v piatok 13. apríla opäť zaplavia ulice slovenských miest a obcí dobrovoľníci Ligy proti rakovine (LPR). Verejnosť spoja v 16. ročníku verejno-prospešnej finančnej zbierky Deň narcisov.

Súčasťou zbierky bude tretí ročník Koncertu vďaky, ktorým sa chce LPR poďakovať podporovateľom, prispievateľom a dobrovoľníkom za dlhoročnú pomoc pri zbierke, z ktorej výnosu môže podporovať onkologických pacientov a ich rodiny.

Na ďakovnom koncerte vystúpia bez nároku na honorár Pavol Hammel, Beáta Dubasová, Robo Grigorov, Martin Harich, Monika Bagárová, skupina Mukatado, Robo Opatovský & band a hudobné trio La Gioia.

Slovenský Deň narcisov príde z Českej republiky podporiť aj Alžběta Kolečkářová: "Rada podporím v podstate každú takúto akciu. Nedávno som bola v Otrokoviciach, kde bola akcia pre mentálne postihnutých ľudí a malo to pre mňa rovnaký význam," povedala pre TASR mladá talentovaná česká speváčka. Finalistka 2. ročníka Česko Slovenskej SuperStar už má setlist, ktorým chce prispieť do koncertného programu. "Pricestujeme s gitaristom. Budeme hrať nejaké coververzie, ale aj veci z CD-čka, takže to bude mať takú komornú atmosféru, že budem mať s ľuďmi takú komunikáciu bližšie k sebe. Páči sa mi to, keď je to také akustické," doplnila 19-ročná speváčka, ktorú občas prirovnávajú k českej stálici Věre Špinarovej.

Alžběta Kolečkářová sa na Koncerte vďaky chystá odspievať pesničky Jak silná mám tu stát, Andělskej flám a Sotva dýchám, ktorá by mala byť jej tretím singlom. V repertoári má aj hity, ktoré preslávili zahraniční interpreti. Divákov možno poteší pesničkami od Amy Winehouse, 4 Non Blondes, Janis Joplin či skupiny Oasis.

Speváčky, spevákov a kapely doplnia na koncerte aj vystúpenia tanečných skupín The Pastels a Lady Licious. Podporu Dňu narcisov prisľúbili aj herci zo seriálov Ordinácia v ružovej záhrade a Druhý dych či tváre projektu Avon proti rakovine prsníka. Aj od nich môžu záujemcovia počas ďakovného koncertu dostať kvietok narcisu či autogram.

Koncert vďaky sa začne o 16.00 h na Námestí SNP v Bratislave.