Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Hlavným hosťom podujatia Ešte dúšok leta bude Katarína Knechtová

Katarína Knechtová Foto: TASR/Martin Baumann

Organizátormi podujatia sú Trenčiansky samosprávny kraj, mesto Prievidza, Slovenská agentúra pre cestovný ruch, RKC, Kultúrne a spoločenské stredisko a Stredná škola obchodu a služieb v Prievidzi.

Prievidza 11. septembra (TASR) - Tradičný festival na rozlúčku s letom Ešte dúšok leta sa v Prievidzi každoročne koná v čase Svetového dňa cestovného ruchu. Podujatie s bohatým programom a sprievodnými akciami sa uskutoční 27. septembra na Námestí slobody, jeho hlavným hosťom bude speváčka Katarína Knechtová. TASR o tom informovala Jana Hvojníková z Regionálneho kultúrneho centra (RKC) v Prievidzi.

Program festivalu sa začne o 10.00 h rozprávkou Príbeh rytiera v podaní jarmočného divadla pre deti Teáter Komika. O 11.00 h sa na námestí predstavia rôzni pouliční umelci, o 15.00 h vystúpi Divadlo pri kolkárni z Handlovej s hrou Stratené rozprávky. Predstavenie občianskeho združenia K-2000 o živote svätého Cyrila a Metoda s názvom Bratia si budú môcť návštevníci pozrieť o 16.00 h, o 17.00 h vystúpia regionálni hudobníci Ján "Hiťo" Hurtík & Sromáci a skupina Buymore. Podujatie zakončí o 19.30 h koncert Katky Knechtovej.

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prievidzi, Mestská polícia v Prievidzi, Slovenský Červený kríž - územný spolok Prievidza, Regionálny úrad verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach, spoločnosť JK BOZ, s.r.o., a Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Prievidzi pripravili v rámci programu aj aktivity pre deti a mládež, ktoré budú zamerané na zdravý a bezpečný život. Tie si budú môcť mladí návštevníci vyskúšať od 09.00 h.

Na festivale sa tiež predstavia subjekty kultúry a cestovného ruchu pôsobiace v regióne a rôzne športové talenty. Počas celého podujatia je pripravené bohaté občerstvenie vrátane gastronomických špecialít hornej Nitry. V prípade nepriaznivého počasia sa uskutočnia len detské divadelné predstavenia a vystúpenia regionálnych hudobných skupín a Katky Knechtovej, a to v RKC v Prievidzi.

Organizátormi podujatia sú Trenčiansky samosprávny kraj, mesto Prievidza, Slovenská agentúra pre cestovný ruch, RKC, Kultúrne a spoločenské stredisko a Stredná škola obchodu a služieb v Prievidzi.