Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Kultúra

Katarína Knechtová prichádza s novým singlom Zločin

Speváčka Katarína Knechtová, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Singel speváčka nahrávala s dlhoročným spolupracovníkom, producentom a bubeníkom skupiny Depeche Mode Christianom Eignerom.

Bratislava 7. septembra (TASR) – Dnes má v slovenskom éteri premiéru nový singel Kataríny Knechtovej Zločin. Pieseň je z nového album speváčky Tajomstvá, ktorý vydala vo februári tohto roku.


„Pieseň vznikala veľmi zvláštnym spôsobom. Šoférovala som domov a musela som zastaviť na krajnici a nahrať si nápad, ktorý som zrazu počula vo svojej hlave. Hneď doma som potom pieseň dokončila. Išlo to samo, sú to vzácne chvíle,“ uviedla k vzniku skladby pre médiá Katarína.

„Zločin som nahrávala v rakúskom štúdiu s Christianom Eignerom a vokály potom v Štúdiu 7 v Prešove. Pieseň mala viac verzií. Špekulovali sme s Christianom, či zostaneme pri strednotempovej pohodovej albumovke, alebo ju zrýchlime. Aby mala to správne čaro, dostali sme ju do podoby, v akej ju budete počuť. Takýchto piesní je teraz v rádiách málo, tak verím, že ľudí príjemne naladí,“ dodala speváčka, ktorá už skladbu Zločin predstavila aj na festivaloch, kde na ňu fanúšikovia veľmi dobre reagovali.

Katarína Knechtová vydala vo februári druhý štúdiový album Tajomstvá. Ten ponúka 11 piesní, To musí byť len láskou, Zopár slov a Zmier svetlo s tmou sú už z vysielania rádií známe, ďalšími sú nový singel Zločin, Porcelán, Tajomstvá, Zahmlená, Keby, Pocit, Zatmenie a Cesty nikam. Album nahrávala spolu s dlhoročným spolupracovníkom, producentom a bubeníkom skupiny Depeche Mode Christianom Eignerom. Ten hrá na bicích a klávesoch, ďalšími sú jeho priatelia, štúdioví hráči Erich Buchenber na elektrickej gitare a basgitare a Markus Gartner na gitare.