Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Kameňák má štvrté pokračovanie, na Slovensko príde v novembri

Vrátane predpremiér má v Českej republike nový Kameňák, ktorý režíroval Ján Novák podľa scenára Marcela Bystroňa, na svojom konte takmer 60.000 divákov.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Do českých kín vstúpil vo štvrtok 10. októbra nový štvrtý diel legendárnej komediálnej série Kameňák. "Počas prvých štyroch dní premietania ho v kinách videlo 55.000 ľudí," TASR informovala Eva Gažová zo spoločnosti NOGUP Agency Slovakia.

Vrátane predpremiér má v Českej republike nový Kameňák, ktorý režíroval Ján Novák podľa scenára Marcela Bystroňa, na svojom konte takmer 60.000 divákov. "V počte návštevníkov, počas premiérového víkendu v tomto roku v Česku, preskočili Kameňák 4 z českých filmov len Babovřesky," doplnila s tým, že komédia zožala úspech ako v multiplexoch vo väčších mestách, tak aj v tradičných jednosálových kinách.

Kameňák 4 je "divoká komédia, v ktorej je dovolené všetko". Do kín sa séria vrátila po desiatich rokoch od uvedenia prvého dielu. Nové pokračovanie svojím oddychovým štýlom a "poetikou" nadväzuje na predchádzajúce diely. Do Kameňákova sa vracia viacero známych tvárí na čele s Václavom Vydrom, Danou Morávkovou, Josefom Lauferom, Hanou Čížkovou, Václavom Glazarom alebo Ladislavom Županičom. Veľké úlohy majú v kameňákovej štvorke "nováčikovia" Bob Klepl, Martin Dejdar a Alica Bendová. Jednu z postáv mestečka si zahral i producent a pôvodne profesionálny herec Jiří Pomeje.

Na Slovensku sa môžu fanúšikovia príbehov z Kameňákova tešiť na štvrté pokračovanie komédie 14. novembra.