Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Americký herec Jeremy Renner sa v 42 rokoch stal po prvý raz otcom

Jeremy Renner Foto: TASR/AP

Jeremy Renner za kreáciu v šiestimi Oscarmi ovenčenej snímke režisérky Kathryn Bigelow Smrť čaká všade (2008) si vyslúžil nomináciu na toto prestížne ocenenie.

New York 30. marca (TASR) - Americký herec Jeremy Renner sa na Zelený štvrtok stal v 42 rokoch po prvý raz otcom.

Tak Sonni Pacheco - priateľka rodáka z kalifornského Modesta, ako aj ich dcérka, ktorá bude nosiť mená Ava Berlin, sú v poriadku. Rodičia sú mimoriadne nadšení, prezradila ich hovorkyňa Susan Patricola pre americké médiá.

Jeremy Renner sa po skúsenostiach z divadelných scén a televíznych produkcií presadil v uplynulom desaťročí aj na striebornom plátne. Za kreáciu v šiestimi Oscarmi ovenčenej snímke režisérky Kathryn Bigelow Smrť čaká všade (2008) si vyslúžil dokonca nomináciu na toto prestížne ocenenie.

Odvtedy sa umelec objavil vo viacerých pozoruhodných snímkach, tak napríklad v Meste režiséra Bena Afflecka, za výkon v ktorom ho takisto nominovali na Oscara, v akčnom fantasy príbehu Thor, v ďalšej epizóde z cyklu Mission Impossible po boku Toma Cruisa i vo filme Tonyho Gilroya Bourneov odkaz, v ktorej nahradil so cťou Matta Damona v titulnej úlohe.

Všestranný umelec je aj príležitostným spevákom-pesničkárom a multiinštrumentalistom, ktorý ovláda hru na gitaru, klávesové i bicie nástroje.