Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Jennifer Rush dnes vystúpi na hrade Devín

Jennifer Rush Foto: TASR/Vladimír Benko

Jennifer Rush získala veľký úspech s piesňou Power Of Love.

Bratislava 3. augusta (TASR) – Speváčka Jennifer Rush, ktorú preslávil hit The Power Of Love, bude dnes headlinerom koncertu Tribute To Freedom na hrade Devín. Na 5. ročníku tohto výnimočného podujatia vystúpia aj Dan Bárta, skupina The Cellmates a mladá speváčka Sima Martausová.

Jennifer Rush, popová diva 80. rokov, ktorá aj v dnešnej dobe dojíma poslucháčov nielen svojím hitom The Power Of Love, sa na Slovensko veľmi teší. „Slovensko je krásna krajina, špeciálne sa teším na hrad Devín, kde budem večer spievať. Videla som fotografie z predchádzajúcich ročníkov a  vyzerá to tam naozaj čarovne. Už sa neviem dočkať, keď si v tomto rozprávkovom prostredí zaspievam The Power Of Love,“ prezradila Jennifer Rush organizátorke Jane Vachovej, ktorá dodala: „Devín je krásny aj počas denného svetla, Tribute to Freedom koncerty mu však dodávajú svojou atmosférou neopakovateľné čaro, ktoré sa dá zažiť len raz do roka.“

Jennifer Rush (1960), pochádza z umeleckej rodiny, otec bol operným spevákom, matka klaviristkou. Rodáčka z New Yorku (Queens) si v roku 1985 získala veľký úspech s piesňou Power Of Love, ktorá sa v októbri dostala na prvé miesto anglickej hitparády. Jej piesne mali úspech hlavne v európskych hitparádach. Vydala dvanásť albumov, ten dvanásty s názvom Now Is The Hour vyšiel v marci 2010. Najúspešnejším z nich bol hneď prvý s názvom Jennifer Rush, ktorý vyšiel v októbri 1984 a dostal sa do prvej desiatky anglického rebríčka albumov.

Nielen na svoj koncert sa teší aj Dan Bárta: „Teším sa na Jennifer, na jej výnimočný hlas a množstvo jej hitov. Samozrejme aj na pieseň The Power Of Love, ktorá bodovala v hudobných rebríčkoch po celom svete.“ Dan Bárta vystúpi na Devíne s kapelou Illustratospere s ktorou predstaví fanúšikom aj novinky: „Počas koncertu zahráme najmenej tri nové skladby. Pracujeme na novom albume a je treba ho predstaviť,“ uviedol pre médiá spevák a dodal: „Inak klasika, predvedieme taký prierez celou našou tvorbou.“

Hudobný večer na Devíne začne o 18. hodine bratislavská kapela The Cellmates. Trojica muzikantov je inširovaná americkou hudbou 50. rokov, štýlmi rock and roll a rockabilly. Na scéne sú od roku 2009, v novembri minulého roku vydali debutový album Rockabilly Feeling. Po Cellmates príde na pódium mladá slovenská speváčka Sima Martausová. V trojici s gitaristami Martinom Zajkom a Pištom Lengyelom zahrá rodáčka z Považskej Bystrice pesničky z debutového albumu Dobrý deň, to som ja, ktorý vyšiel v júni a v slovenskom éteri už úspešne rotuje skladba Normálny život.

Tribute to Freedom je podujatie, ktoré patrí do bratislavského letného kalendára. V magickom prostredí hradu Devín sa na predchádzajúcich ročníkoch predstavili Sinéad O' Connor, skupina The Animals & Eric Burdon, spevák skupiny Yes Jon Anderson či Electric Light Orchestra Original Members.