Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

IMT Smile vydávajú dnes Universal Komplet Box

IMT Smile Foto: Martin Trenkler

Skupina IMT Smile má na svojom konte deväť štúdiových albumov, deviatym je Rodina z apríla 2012.

Bratislava 30. septembra (TASR) – Skupina IMT Smile prichádza dnes s novinkou – IMT Smile Universal Komplet Box. Už samotný názov napovedá, že sú v ňom všetky albumy, ktoré vyšli na etikete vydavateľstva Univerasl Music. Vypočula tak početné žiadosti fanúšikov, ktorým chýbali staršie tituly.

K špeciálnemu boxu zvolila kapela aj špeciálny spôsob distribúcie, tá je od dnešného dňa prístupná cez webovú stránku oprisaomna.com. V predajniach hudobných nosičov k dispozícii nebude.

Box obsahuje trinásť albumov, sú nimi Valec Extra, Nech sa páči, Tásler, IMT Smile, Exotica, Niečo s nami je, Live, Hlava má sedem otvorov, 2010: Odysea Dva, 2010: Odysea Live, Rodina a dva bonusové disky, na ktorých sú doteraz na žiadnom nosiči nevydané nahrávky z rokov 1994 až 2010.

"Som rád, že sa podarilo dať dohromady všetky naše cédečká a vydať ich v jednom boxe. Som si vedomý, že to pred nami robili Richard a Meky, kolegovia, ktorí majú už trocha viac rokov v tomto biznise. Ale môj hlavný dôvod bol ten, že niektoré cédečká sa už nedajú kúpiť. Upozornili ma na to fanúšikovia, ktorí chceli Nech sa páči alebo moju sólovú platňu. Už sa to nedá, na trhu nie sú. Hlavne som chcel, aby ľudia mali tie cédečká, aby boli dostupné, uviedol pre TASR Ivan Tásler.

"Keď som sa rozhodol pre tento moment, tak som začal hľadať aj rôzne nahrávky z obdobia ešte pred prvou našou platňou, teda z rokov 1994 až 1996. Dostal som sa k raritným nahrávkam, Je medzi nimi aj demo snímka Balada či pôvodná verzia piesne Džana, ktorú s nami naspievala Katka Knechtová, keď s nami bola prvýkrát v štúdiu. Alebo pôvodná nahrávka skladby Spím z roku 1994 z nášho prvého štúdiového nahrávania v roku 1994. Verím, že aj tieto nahrávky potešia našich fanúšikov. Možno aj pre nich bude zaujímavé, ako sme zneli v začiatkoch, teší ma, že sa môžeme podeliť s ostatnými," dodal pre TASR líder kapely. Ivanovi je ľúto, že sa nedohodli s vydavateľom ich prvej platne Klik-klak, ten jediný v boxe chýba.

"Veľmi rád si spomínam na nahrávanie albumu Nech sa páči. Nahrávali sme ho v Prahe, bolo to naše prvé nahrávanie mimo Slovenska, vlastne skoro ako výlet. Prišli tam za nami aj zaujímaví muzikanti, ktorí na tom albume hosťovali, Martin Gašpar, Martin Valihora, Ajdži Sabo, všetko ľudia, zaujímaví pre nás. Nahrávali sme s anglickým zvukárom, v tom čase to bola pre nás úplne nová skúsenosť," zaspomínal Ivan.

Vydaním Komplet Boxu štartuje skupina dnes webovú stránku oprisaomna.com. "Rozhodli sme sa, že tento box sa bude predávať iba prostredníctvom tejto našej stránky a na našich koncertoch. Stránka bude ponúkať aj akcie mojej hudobnej školy, workshopy, aj spôsob, dostať sa k VIP vstupenkám na naše akcie, zároveň ponúkne možnosť prísť na naše zvukové skúšky či stráviť s nami popoludnie v deň koncertu," dodal na záver pre TASR líder IMT Smile.

Písmená IMT v názve skupiny sú skratkou mien Ivan a Miro Tásler. Bratia začínali v skupine Ruka, z ktorej sa potom v roku 1996 sformovala skupina IMT Smile. V roku 1998 vydali prvý album Klik-klak, z ktorého sa hitmi stali piesne Nepoznám, Možno si ma pomýliš, Nedá sa ujsť. Spievala na ňom aj Katka Knechtová, ktorá bola v začiatku členkou skupiny. V roku 1999 vydali druhý album Valec, z neho sú známe skladby Ľudia nie sú zlí a Veselá pesnička. Dnes majú na svojom konte deväť štúdiových albumov, deviatym je Rodina z apríla 2012.