Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Televíznu novinku 3 pódiá bude moderovať Peter Bič

Na archívnej snímke spevák a gitarista Peter Bič. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Pre Petra Biča ide o prvú moderátorskú skúsenosť na televíznej obrazovke. Relácia sa nakrúcala v košickej Tabačke.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Budúci týždeň prinesie na obrazovky RTVS novú hudobnú televíznu reláciu 3 pódiá. Má ponúknuť nový pohľad na tvorbu hviezd ako Richard Müller, Peter Lipa, Adam Ďurica, Katarína Knechtová, Marián Čekovský, Ema Drobná, predstaví aj nádejných začínajúcich umelcov. "Bude celkom iná ako čokoľvek, čo sme doteraz mali možnosť vidieť. Reláciu bude moderovať muzikant Peter Bič, prvú časť odvysiela Jednotka 28. septembra," uviedla pre TASR PR manažérka Silvia Turnerová.

"Relácia bude plná interakcie, ale tiež hudobnej improvizácie. Diváci teda uvidia aj zaujímavé kreácie, ktoré vzniknú, ak sa umelci odviažu v naozaj podnetnom prostredí," dodala k programu, ktorého moderátorom je muzikant a autor Peter Bič. Ten si nenechá ujsť príležitosť zahrať si spolu s kolegami. Hosťami prvej relácie, v sobotu 28. septembra, budú Katarína Knechtová, víťaz Zem spieva Štefan Štec a mladé košické duo Dennyiah.

Pre Petra Biča ide o prvú moderátorskú skúsenosť na televíznej obrazovke. "Veľmi sa mi to pozdáva, takáto relácia tu ešte nebola. Máme tri pódiá, na nich tri kapely rôznych žánrov, hudobníkov rôznych generácií," priblížil muzikant, pre ktorého bolo moderovanie obrovskou výzvou, pretože nikdy nič podobné nemoderoval: "Potom som si však uvedomil, že je to o hudbe, o nás muzikantoch a povedal som si, že predsa o tomto niečo viem. Aj si s nimi zahrám a táto úloha mi, našťastie, ide veľmi dobre."

Relácia sa nakrúcala v košickej Tabačke. "Veľmi ma to baví. Je to o hudbe, mám pocit, že hudba nám akosi vymizla z obrazoviek, a tak veľmi oceňujem, že sa niekto chce do hĺbky venovať muzike, našim počinom, kapelám, všetkému, čo k tomu patrí," poznamenal okrem iného Adam Ďurica. "Relácií, ktoré by priniesli niečo nové, svieže, je málo, preto sa veľmi teším na tento projekt. Košice milujem, je to moje obľúbené mesto, veľmi sme si to užili," dodala Emma Drobná. Marián Čekovský v relácii odprezentuje napríklad skladby zo svojej prvej platne, ktorú vydáva po dlhých 25 rokoch na hudobnej scéne.

"3 pódiá je relácia, ktorá spája rôzne hudobné žánre a hudobníkov rôznych generácií, a súčasne vytvára priestor na nečakané hudobné prepojenia a zaujímavé informácie zo zákulisia nielen našej popovej hudby," uviedol k novinke riaditeľ košického štúdia RTVS Jozef Puchala. "Peter Bič ako moderátor ponúka benefit v tom, že svojich hostí dlho a dobre pozná, rozhovory preto často majú neformálny až spontánny ráz. Bonusom je charizmatické prostredie košickej Tabačky a prepojenie tvorcov z Košíc a Bratislavy, z externého a interného prostredia. Teší ma, že táto tvorivá atmosféra sa prejavuje aj v samotnej relácii," dodal k novému programu. S nápadom na jeho realizáciu prišla hudobná a mediálna agentúra Oyster Agency. "Bude to dynamické, možno v istých momentoch prekvapivé, plné výbornej muziky," avizuje za agentúru Adnan Hamzič.

Novinku si diváci môžu pozrieť od soboty 28. septembra na Jednotke o 22.20 h.