Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Skupina N3O Akustika nakrúcala videoklip v uliciach európskych miest

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Palkovič

Zábery k novej reggae pesničke vznikli v Benátkach, vo francúzskom Valréase aj na pobreží Stredozemného mora.

Bratislava 25. augusta (TASR) - Prešovská skupina N3O Akustika využila európske Street Tour na natočenie záberov pre videoklip k novému singlu I'm Rastaman. Zábery k novej reggae pesničke vznikli v Benátkach, vo francúzskom Valréase aj na pobreží Stredozemného mora. Novinku predstaví kapela naživo v piatok 26. augusta na festivale Uprising, ktorý otvorí vystúpením na hlavnom pódiu.

Nová pesnička I'm Rastaman vznikla ako prvá spolupráca s novým členom skupiny Stanom Rusynom. Na rozdiel od doterajšej tvorby je novinka spievaná v angličtine, ruštine aj slovenčine. „Mal som ju hotovú, ešte keď som pôsobil na Ukrajine a kapele sa páčila. K hotovému textu, ktorý je čiastočne anglický a čiastočne ruský, sme doplnili slovenské refrény,“ upresňuje Rusyn. Videoklip k novinke natočil Jaroslav "Jaris" Vaľko, ktorý je veľkým fanúšikom tejto akustickej skupiny. Skladba sa oficiálne objaví na pripravovanom druhom albume, ktorý by mal vyjsť v prvých mesiacoch roka 2017.

N3O Akustika má za sebou letnú sezónu plnú koncertovania, absolvovala druhú edíciu Street Tour v uliciach slovenských miest a zavítala aj do Francúzska na mestský festival vo Valréase a do Benátok. Medzi týmito dvoma mestami sa presúvala loďou a keďže hrá výlučne akusticky, cestu si hudobníci skrátili koncertom v zadnej časti lode. Pre veľký úspech si to zopakovali aj cestou naspäť.

„V Benátkach sa s nami zabávali najmä dovolenkári, ale vo francúzskom Valréase to boli hlavne domáci. Dokonca si s nami pospevovali aj policajti, čo sa tak často nevidí. Všetci boli usmiati, pýtali sa nás na významy našich textov a zaujímali sa, odkiaľ pochádzame,“ spomína spevák N3O Akustiky Pavol Kovaľ.