Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Horkýže Slíže pokrstili nový album na farme Bolka Polívku

Skupina Horkýže slíže Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Bolek Polívka sa s kapelou Horkýže Slíže po prvý raz stretol v nitrianskom Valašskom šenku, ktorý patrí ich spoločnému kamarátovi Michalovi Malicherovi.

Bratislava 13. novembra (TASR) – Známa nitrianska kapela Horkýže Slíže pokrstila týždeň po vydaní svoj jubilejný desiaty album s názvom St. Mary Huana Ganja. Stalo sa tak v nedeľu (11. 11.) na legendárnej Farme Bolka Polívku, ktorý sa s hudobníkmi predstavil v skladbe Povaľači.

Kapela si za miesto krstu vybrala olšanskú turistickú atrakciu aj z ďalšieho dôvodu. Bolek Polívka pozval Horkýže Slíže na nakrúcanie svojej šou Manéž, ktoré sa už po 50. raz uskutočnilo deň pred slávnostným dňom. Samotný krst bol však výnimočný aj tým, že v prípade tejto kapely sa konal po dlhšej pauze. „V roku 2003 sme si povedali, že krsty vynecháme, nejako pre nás nemali opodstatnenie,“ povedal pre médiá líder kapely Peter Kuko Hrivňák. „Prvý album nám krstili naše už bývalé priateľky, druhý sme si pokrstili sami, v roku 2000 sme mali prvého vážneho krstného otca Janka Kurica, potom prišiel pán Július Satinský a jeho omšové víno a v roku 2002 Stano Dančiak,“ zaspomínal si Kuko a dodal: „Toto sa však neodmieta. Byť hosťami Bolka Polívku je pre nás veľká česť.“

Krstný otec albumu St. Mary Huana Ganja Bolek Polívka sa rozhodol, že zodpovednú úlohu rozdelí medzi svoju širokú rodinu. Pri pomazaní cédečka Bolkovicou mu pomáhala dcéra Anna, známa herečka, manželka Marcela Černá a ich synovia Jan, František a dcéra Mariana. Do zástupu sudičiek sa nečakane zaradila aj herečka Hana Gregorová, ktorá bola na Farme súkromne. „Po dvoch mesiacoch som v spoločnosti,“ uviedla po krste Gregorová, ktorá pred dvomi mesiacmi prišla o svojho manžela, herca Radka Brzobohatého. V spoločnosti Bolka Polívku s ním prežila veľa krásnych chvíľ a tak prijala jeho pozvanie na nakrúcanie jubilejnej Manéže.

Bolek Polívka sa s kapelou Horkýže Slíže po prvý raz stretol v nitrianskom Valašskom šenku, ktorý patrí ich spoločnému kamarátovi Michalovi Malicherovi. „Ich humor je drsný, ale nádherný. Mám rád ich verše, mám rád ich krásnu úsmevnú nemotornosť. A mám rád punk, pretože mám rád šašov a klaunov a oni sú šašovia a klauni, či chcú, alebo nechcú. A nie je náhoda, že sme iba kúsok od rieky, ktorá sa volá Punkva, čítajte Pankva,“ dodal s úsmevom krstný otec.