Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Hollywoodske filmy o amerických prezidentských voľbách v Bratislave

Projekt Hollywood elects the President prinesie filmy Being There, Wag the Dog, Man of the Year i seriál Tanner '88.

Bratislava 1. októbra (TASR) - Fanúšikom filmu a politiky je určený projekt Hollywood elects the President. Sériu hollywoodskych filmov o voľbe amerického prezidenta pripravilo Veľvyslanectvo USA v SR a InfoUSA. Diváci si ho môžu pozrieť v Prednáškovej sále Univerzitnej knižnice v Bratislave na Ventúrskej 11. TASR informovala Elena Bianchi z amerického veľvyslanectva v Bratislave.

Projekt pokračuje v utorok 2. októbra premietaním komediálnej drámy Being There (1979) - Bol som pri tom režiséra Hala Ashbyho. Snímka vznikla podľa knihy poľsko-amerického spisovateľa Jerzyho Kosinského z roku 1971. Vo filme hrajú Peter Sellers a Shirley MacLaine.

O týždeň neskôr (9.10.) bude na programe politický satirický seriál Tanner '88, ktorý režíroval Robert Altman. Diváci budú mať možnosť vidieť aj čiernu komédiu Wag the Dog (1997) - Vrtieť psom (r. Barry Levinson) s Dustinom Hoffmanom a Robertom De Nirom v hlavných úlohách, ďalej politickú komédiu Man of the Year (2006) (r. Barry Levinson) v hlavnej úlohe s Robinom Williamsom a politickú drámu Ides Of March (2011) - Deň zrady, ktorú režíroval George Clooney.

Hollywood elects the President - sériu filmov o amerických prezidentských voľbách si môže verejnosť pozrieť do 30. októbra. Po každom filme nasleduje diskusia so zástupcami amerického veľvyslanectva alebo inými hosťami. Filmy premietajú v pôvodnom znení s anglickými titulkami. Začiatky projekcií sú o 18.00 hodine. Vstup je voľný.