Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Herec J. Kemka uvedie na nádvorí Zičiho paláca Televízny pondelok

Na snímke herec Juraj Kemka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pojem televízne pondelky rezonuje u niekoľkých generácií, s láskou na ne spomínajú najmä tí skôr narodení.

Bratislava 11. augusta (TASR) – Bezplatný filmový cyklus Televízne pondelky na nádvorí Zičiho paláca v centre Bratislavy bude pokračovať 12. augusta o 20. h projekciou komédie na motívy poviedky Martina Kukučína Rysavá jalovica – Dlhá cesta domov.

"Inscenáciu uvedie herec Juraj Kemka. Lukáš Latinák sa predstaví v úlohe slávne neslávneho Adama Krta," povedal pre TASR hovorca bratislavského Starého Mesta Tomáš Halán.

O týždeň (19. augusta) sa na rovnakom mieste a v rovnakom čase môžu záujemcovia tešiť na pikantné sfilmovanie bratislavských povestí Čerti nespia. V pondelok 26. augusta uvedú inscenáciu Modrá ruža, 2. septembra komornú komédiu A čo ja, miláčik? V prípade zlého počasia sa podujatia budú konať v hudobnom salóniku na druhom poschodí Zičiho paláca.

Novinku tohtoročného Staromestského letného festivalu - Televízne pondelky u Zičiho začala bratislavská mestská časť 5. augusta televíznou adaptáciou divadelnej hry Stanislava Štepku pod názvom Ženské oddelenie. V spolupráci s archívom verejnoprávnej televízie RTVS tento cyklus zaradila na oživenie spomienok na legendárne pondelky.

"Pojem televízne pondelky rezonuje u niekoľkých generácií, s láskou na ne spomínajú najmä tí skôr narodení. Symbolizujú pôvodnú tvorbu a čas, keď k obrazovkám zasadli celé rodiny, aby si spoločne pozreli inscenáciu odohranú a odvysielanú v priamom prenose," zdôvodnil Halán.