Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Gipsy Kings sa po siedmich rokoch vrátia do Bratislavy

Gipsy Kings Foto: Facebook Gipsy Kings

Gipsy Kings sa 30. apríla 2018 vrátia do slovenskej metropoly, aby rozozvučali Aegon arénu svojimi jedinečnými španielskymi vokálmi a zvukmi gitár v rytme flamenca.

Bratislava 11. októbra (TASR/Teraz.sk) - Svetoznáme zoskupenie francúzskych muzikantov, ktoré má na konte viac ako 20 miliónov predaných albumov, niekoľko ocenení Grammy a hity ako Bamboléo, Baila Me či Volare, prichádza opäť na Slovensko.

Gipsy Kings sa 30. apríla 2018 vrátia do slovenskej metropoly, aby rozozvučali Aegon arénu svojimi jedinečnými španielskymi vokálmi a zvukmi gitár v rytme flamenca. Exkluzívne, v pôvodnej zostave, spolu s Chicom Bouchikhim, ktorý sa na pódiu pripojí ku Nicolasovi Reyesovi, Toninovi Baliardovi, Canutovi Reyesovi, Patchaiovi Reyesovi a Paulovi Reyesovi.

Od hrania v uliciach Cannes a St. Tropez to dotiahli až na špičku amerických a svetových hudobných rebríčkov. „Aj keď je to už 30 rokov, stále chceme robiť novú muziku, pretože je to náš život, to, kým sme,“ hovorí o súčasnom spojení Nicolas Reyes. „Ale myslím, že raz príde čas, kedy prenecháme Gipsy Kings našim synom,“ dodáva o budúcnosti.

Na koncerte sa tak Gipsy Kings & Chico, spolu s celou kapelou, vrátia k svojim prevratným hitom ako Bamboléo, Djobi, Djoba, Baila Me či Volare, ktorými pred vyše 30 rokmi rozhýbali svet a predstavia aj svoj najnovší album, ktorý vychádza už v novembri. Hudba, ktorá spája Chicove severoafrické korene s bohatou kultúrou a tradíciami, ktoré boli prenesené z Katalánska do stredomorských oblastí južného Francúzska v 30. rokoch, je to hudba, stelesňujúca vášeň, lásku a spontánnosť tradičného cigánskeho spôsobu života a milovania.

V roku 1991 Chico odišiel z Gipsy Kings a založil svoju vlastnú kapelu Chico & The Gypsies, s ktorou obišiel celý svet, vypredal mnohé koncerty a vydal albumy s priateľmi, medzi ktorými boli okrem iného aj Charles Aznavour, Nana Mouskouri či Kim Wilde. Teraz sa však rodina opäť spojila a pripravuje spoločne veľkolepú šou.

„V pondelok 30. apríla 2018 sa môžu diváci v Aegon aréne tešiť, že zažijú vzrušenie a vášeň, ktorú na pódiu predvedú Gipsy Kings & Chico,“ pozýva na koncert Michal Očovan z agentúry ProMusic, ktorá koncert organizuje.

Vstupenky na koncert sú k dispozícii v sieti Ticketlive.sk. TASR informoval PR manažér koncertu Tomáš Kršňák.