Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Drevené expozície Múzea liptovskej dediny budú do štvrtka uzavreté

Múzeum liptovskej dediny Pribylina Foto: liptovskemuzeum.sk

Ako vysvetlil riaditeľ múzea, z dôvodu použitia chemických prostriedkov nie je zo zdravotno-bezpečnostného hľadiska v objekte možná prítomnosť osôb.

Liptovský Mikuláš 9. októbra (TASR) – V expozíciách drevenej ľudovej architektúry Múzea liptovskej dediny v Pribyline bude v týchto dňoch prebiehať sanácia zbierkového fondu chemickými prostriedkami. Oddnes do štvrtka 12. októbra budú spomenuté expozície pre návštevníkov uzatvorené. TASR o tom informoval riaditeľ Liptovského múzea v Ružomberku Martin Krupa prostredníctvom oficiálnej stránky múzea.

Ako vysvetlil riaditeľ múzea, z dôvodu použitia chemických prostriedkov nie je zo zdravotno-bezpečnostného hľadiska v objekte možná prítomnosť osôb. „Sanácia sa vykonáva v zmysle zákona o múzeách a galériách z dôvodu ochrany zbierkového fondu,“ ozrejmil. Expozície Múzea liptovskej dediny v Pribyline budú sprístupnené verejnosti od piatka 13. októbra v bežných otváracích hodinách.

"Rímskokatolícky gotický kostol Blahoslavenej Panny Márie z Liptovskej Mary, goticko-renesančný kaštieľ z Parížoviec, kúria Paludza a expozícia Považskej lesnej železnice sú verejnosti prístupné v bežných otváracích hodinách," dodal Krupa.