Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Dedičia Jacksona žalujú HBO za to, že chce odvysielať sporný dokument

Michael Jackson, archívna snímka. Foto: TASR/AP Photo

Leaving Neverland mal premiéru v januári na filmovom festivale Sundance. Dokument sa sústreďuje na svedectvá dvoch mužov, W. Robsona a J. Safechucka, ktorí tvrdia, že ich Jackson sexuálne zneužíval.

Los Angeles 22. februára (TASR) - Dedičia zosnulého amerického speváka Michaela Jacksona zažalovali televíznu stanicu HBO za to, že plánuje odvysielať dokumentárny film, v ktorom sa tvrdí, že Jackson sexuálne zneužíval maloletých chlapcov. Informoval o tom v piatok denník The Guardian.

Dedičia vyhlásili, že HBO svojím zámerom odvysielať dokumentárny film Leaving Neverland porušuje dohodu o nepoškodzovaní dobrého mena z roku 1992.

V žalobe sa inkriminovaný dvojhodinový dokumentárny film označuje za "jednostranný maratón nepreverenej propagandy na nehanebné využívanie nevinného človeka, ktorý sa už nemôže brániť".

Leaving Neverland mal premiéru v januári na filmovom festivale Sundance. Dokument sa sústreďuje na svedectvá dvoch mužov, Wadea Robsona a Jamesa Safechucka, ktorí tvrdia, že ich Jackson sexuálne zneužíval, keď mali desať rokov. Žaloba vyzýva HBO, aby sa zúčastnila na verejnom rozhodovacom procese.

Dedičia požadujú od televíznej stanice v prípade odvysielania dokumentu odškodné 100 miliónov dolárov. "Stanica HBO mala zabezpečiť, aby bol Leaving Neverland riadne zdrojovaný, overený a vyvážený," uviedol právnik zastupujúci Jacksonových dedičov. HBO reagovala s tým, že zostane pri svojich plánoch.

"Napriek zúfalým pokusom o podkopanie tohto filmu naše plány zostávajú nezmenené. HBO odvysiela dvojdielny dokumentárny film Leaving Neverland 3. a 4. marca. Každý tak bude mať príležitosť spraviť si vlastný názor na tento film a na tvrdenia v ňom obsiahnuté," uviedla televízna stanica vo vyhlásení.