Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Cigánski Diabli majú nový videoklip a vyrážajú na turné s Desmodom

Foto: TASR/Henrich Mišovič

Jeho realizáciu - vrátane námetu, réžie i strihu vzala kapela do vlastných rúk.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Cigánski Diabli prednedávnom zverejnili videoklip ku skladbe Hop čibirib, ktorý sa nakrúcal v priestoroch renesančného kaštieľa v Galante. Jeho realizáciu - vrátane námetu, réžie i strihu vzala kapela do vlastných rúk.

"Všetko, čo súviselo s výrobou videoklipu, bolo v našej réžii. Už v minulosti sme sa presvedčili o tom, že veci idú bez problémov len vtedy, keď si ich človek urobí sám a nie je na nikom závislý," uviedol pre médiá cimbalista Ernest Šarközi.

Špeciálnej úlohy sa v klipe zhostila jeho manželka Silvia Šarköziová. Tá si vyskúšala jazdu v luxusnom automobile, ktorého hodnota je viac ako 200.000 eur. "Pociťovala som najmä veľkú zodpovednosť a do istej miery aj strach. Postupom času som si ale zvykla a začala si to užívať," priblížila nakrúcanie speváčka a violončelistka.

Cigánski Diabli sa v týchto dňoch pripravujú na Rock & Ethno Tour 2012, na ktoré vyrazia spoločne s kapelou Desmod a špeciálnym hosťom, speváčkou Nikou Karch. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na unikátne spojenie dvoch žánrov, kedy v skladbách ako Vyrobená pre mňa alebo V dolinách, zaznejú sláčikové nástroje či dokonca cimbal.

Foto: TASR/František Iván
Spoločné mesačné turné sa začína v sobotu 17. novembra v Divadle Andreja Bagara v Nitre. Formácie odohrajú celkovo 14 koncertov. Okrem Nitry zavítajú do Žiliny, Banskej Bystrice, Ružomberku, Myjavy, Trenčína, Piešťan, Košíc, Liptovského Mikuláša, Komárna, Trnavy a Bratislavy.

Osemčlenný orchester zaznamenáva úspech na českej i slovenskej hudobnej scéne, pozornosť však budí aj v zahraničí. Prednedávnom sa za doprovodu Aténskeho symfonického orchestra predstavil na Athens World Music Festivale, absolvoval vystúpenie v poľskom Ciechocineku na podujatí patriacom medzi najväčšie medzinárodné festivaly rómskej hudby a kultúry v Európe a Slovensko reprezentoval aj v rámci Letných olympijských hier v Londýne. TASR informoval PR manažér Cigánskych Diablov Miroslav Meňhert.