Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Chuguryan:Budem sa snažiť v spravodajstve RTVS o optimálny stav

Na archívnej snímke Vahram Chuguryan. Foto: TASR - Michal Svítok

RTVS v stredu (14.3.) oznámila, že spravodajstvo a publicistiku RTVS budú od štvrtka viesť Vahram Chuguryan, Hana Lyons a Vincent Štofaník.

Bratislava 15. marca (TASR) – Hoci je spravodajstvo RTVS podľa posledných prieskumov verejnosťou považované za najobjektívnejšie, má i rezervy. Pre TASR to uviedol nový riaditeľ sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Vahram Chuguryan. Priznal tiež, že generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník mu prisľúbil plnú podporu pri identifikovaní slabých miest a pri presadzovaní koncepčných zmien v spravodajstve RTVS.



Chuguryan chce to, na čom je treba popracovať, najskôr prebrať v internom prostredí. Deklaroval, že chce pri vedení spravodajstva rešpektovať i názor jednotlivých členov spravodajského tímu a aj tieto podnety implementovať v procese zavádzania nových krokov. Jeho snahou bude dosiahnuť optimálny stav. "Som presvedčený, že pôjde o spoločný záujem všetkých kolegov zo spravodajstva a celého vedenia RTVS," povedal.

Rozhodnutie prijať ponuku Rezníka malo pre nového šéfa spravodajstva verejnoprávneho vysielateľa dve roviny – sentimentálnu a predovšetkým odbornú. "Jednak som dostal možnosť vrátiť sa na svoje prvé profesionálne pôsobisko, kde som prežil suverénne najkrajšie a najdlhšie roky pracovného života, zároveň som sa však ocitol pred veľkou výzvou spojenou s profesionálnou príležitosťou pohnúť veci správnym smerom," netajil Chuguryan. Zvýraznil aj svoj vzťah k verejnoprávnemu médiu. "Vždy som bol presvedčený, že pôsobenie v takomto médiu je vrcholom práce pre novinára," zdôraznil.

V novej misii nevidí rozpor so svojím predchádzajúcim pôsobením na poste hovorcu ministerstva školstva. "Komunikačný odbor, rovnako ako všetky ostatné odbory, sekcie a oddelenia každého ministerstva, zo zákona nepracuje pre politikov, ale pre štát, teda pre občanov. Jeho poslaním je poskytovať verejnosti užitočné praktické informácie a stanoviská rezortu k otázkam, ktoré ju zaujímajú. Väčšinou sú to vysoko odborné témy," uviedol.

RTVS v stredu (14.3.) oznámila, že spravodajstvo a publicistiku RTVS budú od štvrtka viesť Vahram Chuguryan, Hana Lyons a Vincent Štofaník. Ku zmene prichádza po tom, ako sa vedenie RTVS dohodlo na ukončení spolupráce dohodou s riaditeľom sekcie spravodajstva, športu a publicistiky Jurajom Rybanským a vedúcim odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky Borisom Chmelom k 15. marcu.