Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Majetok Whitney Houstonovej zdedí jej dcéra Bobbi Kristina

Americká speváčka Whitney Houstonová s dcérou Bobbi Kristinou BrownovouFoto: TASR/AP

Testament tiež uvádza, že v prípade úmrtia Bobbi Kristiny pred Whitney Houstonovou by si majetok speváčky rozdelili jej exmanžel, matka a ďalší príbuzní.

Atlanta 8. marca (TASR) - Dcéra Whitney Houstonovej zdedí celý majetok zosnulej americkej speváčky. V testamente popovej hviezdy, ktorý zverejnili v stredu v Atlante, je 19-ročná Bobbi Kristina uvedená ako jediná dedička.

Posledná vôľa Houstonovej nespomína konkrétny majetok, zanecháva však všetko zariadenie domu, oblečenie, osobné vlastníctvo, šperky a autá jej pozostalým deťom. Bobbi Kristina bola jej jediným dieťaťom.

Časť zdedených peňazí dostane Bobbi Kristina, keď dosiahne vek 21 rokov, ďalšie vo veku 25 rokov, a zvyšok, keď bude mať 30. Správcovia pozostalosti jej môžu dať peniaze z vytvoreného fondu na rôzne účely: zaplatenie školného, kúpu domu či podnikanie.

Za správkyňu pozostalosti Houstonová určila svoju matku Cissy; poručníkmi sa stali jej brat a švagriná. V 19-stranovom závete sa spomína aj otec Kristiny, spevák Bobby Brown (43), ktorému však jeho bývalá manželka neodkázala nič.

Whitney Houston
Foto: TASR/AP
Houstonová podpísala závet 3. februára 1993, asi tri mesiace pred narodením svojej dcéry.

Zmenila ho v apríli 2000, keď bola ešte stále vydatá za Browna. Pár sa rozviedol v roku 2007 po 15 rokoch komplikovaného manželstva.

Priatelia i rodina Houstonovej dodnes pripisujú speváčkine problémy s drogami a liekmi Brownovi.

Houstonová nečakane zomrela 11. februára vo veku 48 rokov. Jej bezvládne telo našli vo vani v apartmáne hotela v Beverly Hills, deň predtým, ako sa mala zúčastniť na odovzdávaní hudobných cien Grammy.

Testament tiež uvádza, že v prípade úmrtia Bobbi Kristiny pred Whitney Houstonovou by si majetok speváčky rozdelili jej exmanžel, matka a ďalší príbuzní.