Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Bryan Adams vystúpi v Bratislave, popová kráľovná Madonna vo Viedni

Bryan Adams Foto: TASR

Bratislavský koncert Bryana Adamsa uvádza bude trvať viac ako 140 minút a z pódia v Aegon Aréne zaznejú jeho najväčšie hity, ktoré sú zárukou výborného rockového koncertu.

Bratislava 27. júla (TASR) – Leto plné koncertov pokračuje, už v sobotu 28. júla vystúpi v slovenskej metropole úspešný kanadský spevák a skladateľ Bryan Adams, deň nato koncertuje vo Viedni popová kráľovná Madonna.

Najnovšia informácia k bratislavskému koncertu Bryana Adamsa uvádza, že jeho koncert bude trvať viac ako 140 minút a z pódia v Aegon Aréne zaznejú najväčšie hity, medzi nimi Summer Of '69, Please Forgive Me, (Everything I Do) I Do It For You, All For Love, Run To You, Heaven, Cloud Number Nine, Here I Am. Tie sú zárukou výborného rockového koncertu. Krátko pred vystúpením sa Kanaďan stretne s desiatkou Slovákov, ktorí stretnutie s idolom získali v súťaži.



Bryan Adams organizuje takzvaný „Meet & Greet“ vždy tak, že bezprostredne po ňom vybehne rovno na pódium a odštartuje koncert. Jeho všestrannosť potvrdzuje aj fakt, že už niekoľko rokov je známy aj ako špičkový fotograf. Jeho fotografie si fanúšikovia nájdu nielen na obaloch jeho albumov, ale aj v katalógoch prestížnych módnych značiek.

Bryan Adams (1959) je jedným z najúspešnejších kanadských interpretov. Na svojom konte má viac ako 65 miliónov predaných albumov. Jeho diskografia obsahuje desiatku štúdiových, štyri live a päť kompilačných albumov, ten najnovší s názvom Icon vyšiel v auguste 2010. V rámci koncertného turné hral aj v takých krajinách ako Pakistan či Vietnam, kde odohral koncert ako prvý západný interpret. Slovensko si ho pamätá z dvoch vystúpení, 19. apríla 2003 v Bratislave a 22. novembra 2006 v Košiciach.

Madonna ilustračné foto
Foto: TASR/AP
V rámci svetového The MDNA World Tour 2012 odohrá vo Viedni koncert popová kráľovná Madonna. Na Ernst Happel štadióne uvedie piesne z nového albumu MDNA aj svoje najväčšie hity. Svetové turné začala táto úspešná speváčka a producentka 31. mája v izraelskom Tel Avive, na ktorý prišlo 35.000 divákov. V tourpláne je 88 koncertov v Ázii, Európe, severnej a južnej Amerike.

Jej predchádzajúce turné Sticky & Sweet Tour v rokoch 2008 a 2009, kde predstavila album Hard Candy (vyšiel v apríli 2008) bolo najúspešnejšie v histórii, videlo ho viac ako 3,5 milióna divákov v 32 krajinách, príjem zo vstupeniek bol viac ako 408 miliónov dolárov.

Záznam z tohto turné vyšiel pod názvom Sticky & Sweet Tour v marci 2010 na CD a DVD. Je na ňom zostrih z dvoch koncertov na štadióne River Plate v argentínskom Buenos Aires. Na svojom konte má speváčka, skladateľka a producentka Madonna (1958) viac ako 300 miliónov predaných albumov. V júli 1983 vydala debutový album Madonna, do dnešných dní má na svojom konte 12 štúdiových albumov, ten dvanásty MDNA vydala v marci tohto roku.



Vstupenky na koncert Bryana Adamsa v bratislavskej Aegon Aréne Národného tenisového centra aj na koncert Madonny vo Viedni sa predávajú v sieti Eventim.sk.