Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Zomrel Richard Gordon - autor knižného bestselleru Doktor v dome

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Vydania jeho prác ako Doktor v dome, Doktor bez hlavy, Doktor v žite, ktoré boli s ďalšími Gordonovými dielami preloženými do českého jazyka dostupné aj na slovenskom trhu.

Londýn 15. augusta (TASR) - Richard Gordon, britský autor knižného bestselleru Doktor v dome a ďalších úspešne sfilmovaných humoristických románov z lekárskeho prostredia známych vďaka prekladom aj čitateľom v bývalom Československu a jeho nástupníckych štátoch, už nie je medzi živými.

Ako s oneskorením informovali britské médiá, autor, ktorý bol civilným povolaním anestéziológ, zomrel v piatok 11. augusta vo veku 95 rokov v anglickom grófstve Kent.

S menom muža, vlastným menom Gordona Ostlera, ktorý sa už od roku 1952 venoval výlučne literárnej tvorbe a ktorý má na konte viac ako tri desiatky publikácií, sa spája aj viacero filmových a televíznych scenárov.

Vydania jeho prác ako Doktor v dome, Doktor bez hlavy, Doktor v žite, ktoré boli s ďalšími Gordonovými dielami preloženými do českého jazyka dostupné aj na slovenskom trhu, obohatil ilustráciami renomovaný český výtvarník Adolf Born (1930-2016).