Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Koncertu Depeche Mode bude predchádzať Delta Machine Party

Depeche Mode Foto: TASR/AP Photo

Po tretíkrát sa 25. mája v Bratislave predstaví kapela Depeche Mode naživo.

Bratislava 31. marca (TASR) – Fanúšikovia skupiny Depeche Mode čakali bez jedného mesiaca celé štyri roky na nový album. V poradí trinásta štúdiovka s názvom Delta Machine vyšla 25. marca. Skupina album predstaví na koncertnom Delta Machine Tour 2013. Slovenskí „depešáci“ už rátajú dni, ktoré ostávajú do ich bratislavského koncertu. Ten sa uskutoční 25. mája na futbalovom štadióne na Pasienkoch.

V nedeľu 24. marca odohrala kapela vo Viedni špeciálny koncert len pre 1000 fanúšikov. Na osobné prianie skupiny „ako predskokan“ vystúpil slovenský harfista Michal Matejčík.

„Ku skupine sa dostal môj vianočný koncert, na ktorom som hral ich skladby prearanžované na harfu a Martin Gore prišiel s myšlienkou, či by som nevystúpil na ich „Launch evente“ vo Viedni ako predskokan. Bola to pre mňa ako hudobníka obrovská česť a pocta, keď ma sám autor piesní pozval, aby som pred ich vlastným živým koncertom odohral ich piesne na harfe. Moje vystúpenie potom sledoval z boku pódia a usmieval sa keď videl, ako fanúšikovia reagujú na túto „predkapelu“. V histórii tejto kultovej skupiny sa také niečo nikdy nestalo, aby predskokanovi bolo dovolené hrať ich piesne a preto fanúšikovia uvítali túto zmenu. Po koncerte so mnou prehodil par viet a musím povedať, že je to neuveriteľne milý chlapík,“ prezradil rodák zo Žiliny, ktorý aktuálne žije vo Viedni.

Po svetovom turné, ktoré odohral s George Michaelom, je to jeho ďalší veľký úspech. Aj preto bude vystúpenie Michala Matejčíka vrcholom Depeche Mode Delta Machine Release Party, ktorá sa bude konať v sobotu 6. apríla v bratislavskon Nu Spirit Clube. Počas noci zaznejú najväčšie hity Depeche Mode, ale aj rôzne rarity, špeciálne remixy a live nahrávky. Projekcia ponúkne raritné videá a fotografie kapely, ktoré fanúšikovia ešte nemali možnosť vidieť, ale aj známe videoklipy a live záznamy z rôznych vystúpení.

Po tretíkrát sa 25. mája v Bratislave predstaví kapela Depeche Mode naživo. Po skončení koncertu je v spolupráci s organizátorom koncertu XL Group a Depechemode.sk pripravená najväčšia Depeche Mode party aká kedy na Slovensku bola. V Hant aréne na Pasienkoch bude pokračovať depešácka zábava až do skorého rána pod taktovkou trojice dídžejov Diablo & Krto & Caleydon. Špičkový zvuk, veľkoplošná projekcia a špeciálne svetlá umocnia dokonalý zážitok.