Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Aukčný galakoncert UNICEF 2012 pomôže deťom v Sýrii

Foto: UNICEF

Dražiaci hostia si môžu vydražiť napríklad dres podpísaný hráčmi FC Barcelona, vrátane Lea Messiho, či výjazd s UNICEF do terénu Ugandy na miesta, na ktoré nepozýva žiadna cestovná kancelária.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Benefičná aukcia UNICEF sa prvý raz spojí s unikátnym koncertom slovenskej opernej divy Adriany Kučerovej a jej špeciálneho hosťa Filipa Tůmu.

Aukčný galakoncert UNICEF 2012 sa uskutoční v sobotu 24. novembra v priestoroch Grand Hotela Kempinski High Tatras pod záštitou ministra kultúry SR Mareka Maďariča. Výťažok z aukcie bude v plnej výške venovaný na pomoc deťom v Sýrii.

"V Sýrii museli desaťtisíce detí opustiť svoje domovy a s blížiacou sa zimou potrebujeme okrem pitnej vody, základných prístreškov a výživy dodávať aj matrace a palivo na kúrenie," uviedol pre médiá výkonný riaditeľ UNICEF Slovensko Miroslav Kaňa. "Suma, ktorú sa nám podarí získať benefičnou dražbou, pomôže deťom ľahšie zvládnuť toto náročného obdobie," dodal.

Dražba dresu podpísaného hráčmi FC Barcelona

Dražiaci hostia si môžu vydražiť napríklad dres podpísaný hráčmi FC Barcelona, vrátane Lea Messiho, či výjazd s UNICEF do terénu Ugandy na miesta, na ktoré nepozýva žiadna cestovná kancelária. Ďalším unikátom je cena, ktorú do aukcie venuje slovenský maliar Robert Bielik. Bude ňou súkromný portrét podľa želania hosťa, ktorý si cenu vydraží.

Foto: UNICEF
Športového ducha dražiteľov môže potešiť golfová hra s najlepšou slovenskou golfistkou Zuzanou Kamasovou, podpísaný dres Zdena Cháru z víťazného klubu americkej NHL Boston Bruins a dres podpísaný kapitánom slovenskej futbalovej reprezentácie a obrancom FC Liverpool Martinom Škrtelom. Dražitelia ďalej môžu získať aj súkromný koncert Mariána Čekovského, originálny obraz od Mareka Ormandíka a ďalšie ceny.

Celkový výťažok z benefičných aukcií UNICEF doteraz priniesol takmer 200.000 eur a pomohol deťom v štyroch krajinách - vo Východnom Timore, africkej Ugande a Mozambiku a ázijskom Laose. "Počas celej histórie tohto benefičného podujatia bola najvyššie vydraženou položkou koláž Lienky od Tibora Bartfaya. Vydražila sa za neuveriteľných 13.609,51 eura," informoval TASR Tomáš Turčan z UNICEF Slovensko.