Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

VIDEO: Americký seriál Marco Polo sa bude nakrúcať vo Vysokých Tatrách

Herci v seriáli Marco Polo, Lorenzo Richelmy a Zhu Zhu Foto: Netflix

S nakrúcaním by sa malo začať už v auguste.

Bratislava 12. júla (Teraz.sk) - Druhú sériu historického televízneho seriálu Marco Polo má u nás záujem nakrúcať americká spoločnosť The Weinstein Company prostredníctvom svojich dcérskych spoločností. Informovalo o tom na svojej internetovej stránke Ministerstvo kultúry. Zahraničná firma požiadala Audiovizuálny fond o finančný stimul, uvádza ministerstvo.

Začiatok nakrúcania seriálu Marco Polo je naplánovaný na august tohto roka, predbežne by sa malo nakrúcať vo Vysokých Tatrách a v Malej Fatre. „Celkový rozpočet filmovej produkcie druhej série je približne 60 miliónov eur, z čoho na Slovensku by sa mali preinvestovať viac ako 2 milióny eur,“ vyčíslil rezort.

Produkciu seriálu zabezpečuje vyše 300 členný medzinárodný štáb s britským režisérom Seanom Cameronom Guestom, ktorý spolupracoval aj na filmoch November Man s Piercom Brosnanom, Red 2 s Brucom Willisom alebo Ghost Rider 2 s Nicolasom Cageom. Titulnú rolu svetoznámeho moreplavca v seriáli, ktorý má široké medzinárodné obsadenie, stvárňuje taliansky herec Lorenzo Richelmy. Prvú sériu Marco Polo priniesla divákom spoločnosť Netflix.

Pozrite si trailer z prvej série seriálu