Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Najviac nominácií na Americké hudobné ceny získala dvojica raperov

Raperi Macklemore (vľavo) a Ryan Lewis Foto: TASR

Slávnostný galavečer udeľovania American Music Awards sa uskutoční v Los Angeles 24. novembra.

Los Angeles 10. októbra (TASR) - Dvojica raperov Macklemore & Ryan Lewis figuruje v šiestich kategóriách medzi kandidátmi na prestížne hudobné ocenenia America Music Awards (AMA).

V hlavnej kategórii Umelec roka však hiphopové duo zo Seattlu narazí na silnú konkurenciu v osobách Justina Timberlakea, Taylor Swiftovej, Bruna Marsa či Rihanny.

Obaja si však vyslúžili aj nominácie v kategóriách skupina roka, singel roka (Thrift Shop) alebo nováčik roka, ako aj album roka (The Heist), respektíve umelec roka žánru rap/hiphop.

Ako vyplýva z informácií, ktoré odzneli v dnešnom vydaní americkej televíznej šou Good Morning America z úst rapera will.i.am a speváčky Kelly Clarksonovej, tak Timberlake, ako aj Swiftová sa môžu tešiť na 41. udeľovanie cien s piatimi nomináciami, pričom aj Mars a Rihanna získali viac ako jednu nomináciu.

V kategórii mužský interpret roka pop/rock sú adeptmi Justin Timberlake, Bruno Mars a Robin Thicke, v rovnakej ženskej kategórii sú to Pink, Rihanna a Taylor Swiftová.

Na rozdiel od malých gramofónikov - cien Grammy -, o ktorých laureátoch rozhoduje hudobný priemysel, rozhodne o nositeľoch Amerických hudobných cien vo viac ako 20 kategóriách internetové hlasovanie hudobných nadšencov.

Slávnostný galavečer udeľovania American Music Awards sa uskutoční v Los Angeles 24. novembra a vystúpia na ňom viacerí obľúbení interpreti, vrátane Miley Cyrusovej, rockovej formácie Imagine Dragons, ktorá získala tri nominácie, a ďalších. Diváci v USA ho uvidia v priamom televíznom prenose spoločnosti ABC.