Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Adele odpremiéruje skladbu k novej bondovke Skyfall

Speváčka Adele Foto: TASR/AP

Pesnička pre novú bondovku s rovnakým názvom bude premiérovo prístupná o 00.07 londýnskeho času na www. adele.

Bratislava 4. októbra (TASR) - V piatok 5. októbra na celosvetový deň Jamesa Bonda uvedie speváčka Adele v premiére svoju najnovšiu skladbu Skyfall. Pesnička pre novú bondovku s rovnakým názvom bude premiérovo prístupná o 00.07 londýnskeho času na www.adele.tv.

Napísať a produkovať ústrednú skladbu k novej bondovke pomáhal Adele Paul Epworth, speváčka ho o to požiadala po prečítaní scenára k filmu. "Zo začiatku som trochu váhala, či ísť do toho projektu. Piesne z bondoviek bývajú vždy stredobodom pozornosti a s tým je spojený aj určitý tlak. Ale potom som sa do scenára zamilovala a Paul prišiel so skvelými nápadmi na skladbu a napokon sme sa do toho pustili," prezradila pre médiá Adele, ktorú komponovanie skladby bavilo od prvých taktov.


Film Skyfall bude mať 26. októbra premiéru vo Veľkej Británii


"Je to pre mňa úplne nová a vzrušujúca skúsenosť. Keď počas nahrávania zazneli sláčiky, bol to pre mňa jeden z najúžasnejších momentov v živote. Som si istá, že v šesťdesiatke si budem spokojne česať vlasy a hovoriť všetkým, že som kedysi bola Bond girl," komentovala genézu skladby, ktorá vznikla v hudobnom štúdiu Abbey Road Studios v Londýne a nahral ju 77-členný orchester.

Skyfall je prvá nahrávka Adele od vydania jej úspešného albumu 21 (2011). K dnešnému sa z neho predalo viac ako 24 miliónov kusov po celom svete, stal sa najpredávanejším albumom rokov 2011 a 2012. Speváčke priniesol šesť cien Grammy a po dve ocenenia z Brit Awards a Ivor Novello Awards.

Film Skyfall bude mať 26. októbra premiéru vo Veľkej Británii a 9. novembra v USA. V 23. pokračovaní najdlhšie bežiacej filmovej série všetkých čias sa ako James Bond 007 vracia Daniel Craig. Režisérskej taktovky sa ujal Sam Mendes a produkciu zabezpečujú Michael G. Wilson a Barbara Broccoli. Autorom scenára sú Neal Purvis, Robert Wade a John Logan. V najnovšom príbehu prejde ťažkou skúškou Bondova lojalita voči M, ktorú doháňa jej vlastná minulosť. Keď MI6 napadne neznámy útočník, Bond musí vypátrať a zneškodniť zdroj ohrozenia - bez ohľadu na to, koľko bude musieť obetovať on sám. TASR informovala Jana Studená zo spoločnosti Forum Film.