Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

A. Ďurica, P. Bič, M. Hladký i O. Kandráč majú za sebou úspešný rok

Ondrej Kandráč. Foto: teraz.sk

Obrovská vďaka celému štábu, celému tímu ľudí, zhodnotil uplynulý rok Ondrej Kandráč, líder skupiny Kandráčovci.

Bratislava 3. januára (TASR) – Adam Ďurica, Peter Bič, Miko Hladký a Ondrej Kandráč majú jedno spoločné, rok 2018 bol pre nich a ich kapely veľmi úspešný. A v tomto chcú pokračovať aj v tomto roku.

"Rok 2018 bol pre mňa nečakane úspešný, zlomový a nezabudnuteľný zároveň. Keď to rozoberiem na drobné, tak úspešný v tom, že sme veľmi veľa hrali, asi najviac tento rok, boli to zaujímavé projekty, dokončili sme Spolu Tour, v lete veľa festivalov, vydal som album 30, ktorý bol pre mňa zlomový v zmene zvuku, Holubička bola najhranejšou slovenskou skladbou, čo sme si ani ja, ani Sima v živote nemysleli. Narodil sa mi syn, čo je absolútny zlom v mojom živote, veľmi sa z neho teším, dali sme mu meno Timotej. Narodil sa presne na moje narodeniny 1. novembra, to bol najkrajší darček, aký sme mohli dostať. Je úžasné, kam sa až dostal príbeh skladby Holubička, dnes ju v úprave hrá Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a dostala sa až do vianočnej filmovej rozprávky, čo viac si môžeme želať," povedal pre TASR spevák Adam Ďurica.

"Kapela Peter Bič Project má za sebou veľmi pozitívny rok, urobili sme veľa práce, máme nové piesne, odohrali sme veľa koncertov, zažili sme spolu veľa zábavy. Musím povedať, že v tomto roku sa nám výnimočne darilo, v rádiách sme mali tri single, ktoré sa hrali v najvyšších rotáciách, z čoho mám veľkú radosť. Máme za sebou koncerty Veselo a spolu, ktoré sme odohrali s Adamom Ďuricom a Tomášom Buranovským," dodal líder kapely Peter Bič.

"Pre nás bol rok 2018 úžasný tým, že sme pracovali na novom albume Deň, čo mal dávno prísť. Veľmi sme si to užívali, v štúdiu, pri aranžovaní skladieb, pri ich textovaní, aj keď sme cvičili s kapelou v skúšobni. Dali sme do tohto albumu niečo, čo sme pri predchádzajúcich ešte nepoužili, všetky skúsenosti aj nový spôsob aranžovania. Album je pohodový, lyrický, myslíme, že je v ňom cítiť naša, už zrelšia duša. Sme vyzretejší ako muzikanti aj ako ľudia. Odohrali sme krásne turné, či už to boli samostatné koncerty, alebo festivaly. Máme za sebou koncerty na akustickom turné, v ktorom budeme pokračovať aj po novom roku. A už sa pozeráme dopredu, na oslavu 30. narodenín skupiny," uviedli pre TASR Miko Hladký a Georgio Babulic z kapely Gladiator.

"Bol to mimoriadne úspešný, ale veľmi hektický rok. Na jednej strane sa teším zo všetkého, čo prišlo, spoznal som veľké kvantum výnimočných ľudí, ktorí obohacujú tento svet. Na druhej strane, som možno trocha zanedbával svojich najbližších. Amfiteáter Tour IMT Smile vo Východnej bol jedným z najsilnejších hudobných zážitkov, ktoré som zažil, za tým si stojím. Keď s vami spieva každú jednu pieseň plný kotol, desaťtisíc ľudí, je to ako na futbalovom zápase, k tomu mexické vlny a standing ovation, to sa nedá zabudnúť. Aj teraz, keď to hovorím, mi naskakuje husia koža. Šalené turné, veľmi sa teším, že aj bratislavské publikum, je rovnako šalene ako naše východniarske, kopec esemesiek som dostal po tomto koncerte, obrovská vďaka celému štábu, celému tímu ľudí," zhodnotil uplynulý rok Ondrej Kandráč, líder skupiny Kandráčovci.