Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Krimi

Vodič vrazil do dvoch áut, problémom nebol šmyk ale 2,7 promile v krvi

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vodič podľa hovorkyne v rodnom meste na Mierovej ulici pri prejazde zákrutou dostal s osobným vozidlom šmyk a narazil do zaparkovaného auta, ktoré následne narazilo do betónového múra.

Stará Ľubovňa 25. apríla (TASR) - Polícia obvinila 38-ročného muža zo Starej Ľubovne, šoféroval opitý a narazil do dvoch áut. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že nehoda sa stala v stredu (24. 4.) podvečer.

Vodič podľa hovorkyne v rodnom meste na Mierovej ulici pri prejazde zákrutou dostal s osobným vozidlom šmyk a narazil do zaparkovaného auta, ktoré následne narazilo do betónového múra. "Vodič nezastavil a pokračoval v jazde ďalej a narazil do druhého zaparkovaného auta, ktoré v dôsledku posunu narazilo do ďalšieho. Na to už vodič s autom zastavil," priblížila hovorkyňa.

Po príchode policajnej hliadky na miesto dopravnej nehody sa Staroľubovňan dobrovoľne podrobil dychovej skúške. Výsledok bol pozitívny a dosiahol hodnotu takmer 2,7 promile. Ďalšiu jazdu mu na mieste zakázali, bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. V súčasnosti už čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

"Čo sa týka majetkovej škody na vozidlách, bola predbežne vyčíslená na približne 4200 eur. Prípadom sa zaoberá poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu v Starej Ľubovni," uzavrela Ligdayová.