Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

V Trenčianskom kraji muž napadol dieťa, ďalší škrtil 86-ročnú matku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Muž v Bánovciach nad Bebravou okradol chlapca o jeho telefón. Ženu zase pred útokmi syna ochránil útek z domu a susedia.

Bánovce nad Bebravou 24. augusta (TASR) - Bánovský policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže 30-ročného muža. Ten ešte 21. augusta popoludní napadol na ulici Za valy v Bánovciach nad Bebravou osemročného chlapca, informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Muž pristúpil k chlapcovi a pýtal si od neho mobilný telefón, ktorý mal v ruke. Chlapec mu ho však odmietol dať, obvinený ho preto udrel po líci a telefón mu vzal," uviedla Antalová.

Doplnila, že obvineného polícia zadržala, pričom bol pod vplyvom alkoholu. "Ku skutku sa priznal a oľutoval ho. Polícii dobrovoľne vydal aj mobil, ktorý ulúpil. Aj napriek tomu mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Obvinený bol v minulosti za lúpež už súdne trestaný, v marci tohto roka ho podmienečne prepustili z výkonu trestu. Teraz by sa mal do väzenia vrátiť opäť," uzavrela.

Muž z okresu Nové Mesto nad Váhom škrtil svoju 86-ročnú matku

Z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru z Nového Mesta nad Váhom 55-ročného muža z toho istého okresu. Obvinený 18. augusta podvečer, keď bol pod vplyvom alkoholu, najskôr slovne a neskôr fyzicky napadol v spoločnom dome svoju 86-ročnú matku. Informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Muž najskôr svojej matke začal vyčítať, že ho pripravila o majetok. Potom ju začal biť rukami zovretými v päsť do hlavy a rôznych oblastí tela. Následne ju opakovane škrtil a popritom sa jej vyhrážal zabitím," uviedla k prípadu Antalová.

Doplnila, že starenke sa podarilo ujsť k susedom a privolať políciu, ktorá obvineného obmedzila na osobnej slobode. "Mužovi, ktorý je na základe rozhodnutia sudcu Okresného súdu v Novom Meste nad Váhom stíhaný väzobne, hrozí za jeho skutok trest odňatia slobody na dva roky," uzavrela.