Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

V Šintave a Smrdákoch našli starú vojenskú muníciu

Policajná fotka. Foto: Facebook Polícia SR - Trnavský kraj

V oboch prípadoch sa nálezcovia, ako informuje trnavská krajská polícia, zachovali správne, s muníciou nemanipulovali a na miesto privolali políciu.

Smrdáky/Šintava 20. marca (TASR) - Na dvoch miestach v Trnavskom kraji našli v utorok (19. 3.) obyvatelia vojenskú muníciu. V oboch prípadoch sa nálezcovia, ako informuje trnavská krajská polícia, zachovali správne, s muníciou nemanipulovali a na miesto privolali políciu. Policajní pyrotechnici následne predmety bezpečne prevzali, neskôr budú spolu s ďalšou muníciou hromadne zlikvidované.

V prvom prípade išlo o nález v obci Smrdáky v okrese Senica, kde popoludní obyvateľ obce pri okopávaní záhrady našiel kovový hruškovitý predmet. Pyrotechnik zistil, že išlo o funkčnú delostreleckú mínu ruskej výroby z 2. svetovej vojny.

O niečo neskôr boli z rovnakých dôvodov policajti vyslaní aj k rodinnému domu do obce Šintava v okrese Galanta. "Aj tu nález munície policajti potvrdili a privolali na miesto trnavských pyrotechnikov. Išlo o dva kusy ruských delostreleckých granátov z 2. svetovej vojny," uvádza.

Polícia v danej súvislosti pripomína, že ak niekto nájde podozrivý predmet, nech sa nepokúša ním hýbať, ale bezodkladne kontaktuje políciu. "Aj stará a hrdzavá munícia môže byť životu nebezpečná a pri neodbornej manipulácii by mohlo prísť k jej odpáleniu," upozornila.