Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

V Nemecku a Holandsku zhabali milióny nezdanených cigariet

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pôvod a cieľová destinácia cigariet sú predmetom vyšetrovania. Je však jasné, že zaistených desať miliónov cigariet predstavuje na daniach poškodenie štátu o asi 1,8 milióna eur.

Magdeburg/Osnabrück 23. júna (TASR) - Nemeckí colníci zadržali na parkovisku v Barlebene pri Magdeburgu v spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko dvoch podozrivých s viac ako piatimi miliónmi nezdanených cigariet.

Cigaretový kontraband, konkrétne 5,16 milióna kusov cigariet, bol ukrytý na 20 paletách v kontajneri, v ktorom boli naložené na zmätenie aj cvičky.

Obaja zadržaní podozriví vo veku 41 a 63 rokov, ktorými sú otec a syn, prepravovali kontajner z holandského prístavného mesta Rotterdam smerom na Východ. Na mladšieho z dvojice, ktorý sedel za volantom kamióna, uvalili na základe rozhodnutia súdu z Osnabrücku vyšetrovaciu väzbu. Jeho otcovi umožnili pokračovať v ceste. Colníci ich podľa dnešnej informácie úradu v Essene zadržali ešte v minulom týždni.

Holandskí colníci zhabali medzičasom v Rotterdame ďalších 22 paliet s takmer piatimi miliónmi nezdanených cigariet.

Pôvod a cieľová destinácia cigariet sú ešte predmetom vyšetrovania. Je však jasné, že zaistených desať miliónov cigariet predstavuje na daniach poškodenie štátu o asi 1,8 milióna eur.