Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Vyšetrovanie vraždy podnikateľa Richarda S. je podľa polície na konci

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Všetky dôkazy nasvedčujú tomu, že skutku sa ešte v máji minulého roka dopustil 44-ročný Peter K., ktorý mŕtve telo muža ukryl. Policajtom sa ho doteraz nepodarilo nájsť.

Žilina 18. januára (TASR) - Vyšetrovanie vraždy žilinského podnikateľa Richarda S. sa podľa polície blíži ku koncu. Všetky dôkazy nasvedčujú tomu, že skutku sa ešte v máji minulého roka dopustil 44-ročný Peter K., ktorý mŕtve telo muža ukryl. Policajtom sa ho doteraz nepodarilo nájsť. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

"Náročným a dôkladným zhromažďovaním dôkazov zistila polícia informácie, na základe ktorých vzniesla obvinenie voči konkrétnej osobe, v danom prípade Petrovi K. Počas vyšetrovania polícia vykonala množstvo procesných úkonov a nazhromaždila dôkazy, na základe ktorých vyšetrovateľ v najbližších dňoch ukončí vyšetrovanie prípadu," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Obvinený mal podľa nej 23. mája 2016 okolo poludnia v Žiline obchodné stretnutie s podnikateľom Richardom S. Podľa doposiaľ zistených informácií mal na tomto stretnutí Richarda S. nezisteným spôsobom úmyselne usmrtiť a jeho telo ukryť na doposiaľ neznáme miesto. Na stretnutí sa mal zmocniť kľúčov od BMW 325d striebornej metalízy, ktoré patrilo Richardovi S. a s vozidlom odísť smerom na sídlisko Solinky, kde ho mal okolo 16.00 h zaparkovať na Smrekovej ulici.

Peter K. čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy a prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Stíhaný je väzobne a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Stíhaný je však aj pre ďalší zločin, na svoju spoločnosť sa pokúsil podvodným spôsobom previesť pozemky Richarda S.

Pred ukončením vyšetrovania prípadu sa polícia opakovane obracia na širokú verejnosť so žiadosťou o pomoc pri hľadaní tela nezvestného podnikateľa Richarda S. "Akékoľvek poznatky a informácie o nezvyčajnom pohybe motorových vozidiel a osôb s náradím na kopanie v blízkosti obcí Kysucký Lieskovec, Ochodnica, Kysucké Nové Mesto a Čierne, a to v teréne mimo vyznačených ciest v období od 23. mája 2016 do 3. júla 2016, takisto informácie k neobvyklým zmenám terénu v daných lokalitách, môžu občania oznámiť osobne, telefonicky alebo písomne, a to aj anonymne, na kontaktné adresy vyšetrovateľa: Odbor kriminálnej polície KR PZ v Žiline, ul. Hálková, Žilina, mjr. Ing. Andrej Hulman, tel. č. 096140 2612, e-mail: andrej.hulman@minv.sk alebo na bezplatnej tel. linke 158," dodala krajská policajná hovorkyňa.