Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

Pes dohrýzol dve ženy na ulici aj druhého psa, majiteľku obvinili

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa informácií voľne pohybujúci sa vlčiak v obci Gajary, ktorý utiekol z dvora jedného z rodinných domov, napadol počas venčenia na vôdzke vedeného maltézskeho psa, uviedla hovorkyňa.

Bratislava 13. marca (TASR) - Polícia obvinila 53-ročnú ženu, ktorej pes začiatkom januára napadol dve osoby a jedného psa v obci Gajary. V prípade preukázania viny z trestného činu ublíženia na zdraví jej hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

"Podľa doposiaľ zistených informácií voľne pohybujúci sa vlčiak v obci Gajary, ktorý utiekol z dvora jedného z rodinných domov, napadol počas venčenia na vôdzke vedeného maltézskeho psa," priblížila hovorkyňa s tým, že útokom sa snažila zabrániť majiteľka maltézskeho psa, ktorú útočiaci pes pohrýzol do oboch rúk a spôsobil jej zlomeninu prsta. Ďalšiu ženu, ktorá podľa polície spozorovala útok psa a snažila sa napadnutej pomôcť, vlčiak pohrýzol do oboch rúk.

"Útočiaci pes spôsobil obom poškodeným stredne vážne poranenia. Majiteľka nezabezpečením svojho vlčiaka porušila dôležitú povinnosť zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, čím sa dopustila trestného činu ublíženia na zdraví," vysvetlila hovorkyňa.

Na predchádzanie podobným útokom polícia apeluje na majiteľov psov, aby dodržiavali všetky povinnosti, ktoré im vyplývajú zo zákonov a ďalších všeobecne záväzných právnych predpisov, ako sú napríklad všeobecne záväzné nariadenia obcí.