Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Polícia zadržala na Zemplíne cudzinca i cigarety

Ilustračné foto. Foto: TASR - Kriminálny úrad finančnej správy

V Sobranskom okrese zadržali Turka s cestovným dokladom bez platného víza a predviedli ho na oddelenie.

Sobrance 23. mája (TASR) - Polícia zadržala na Zemplíne v uplynulých dňoch cudzinca i cigarety. Ako v stredu informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická, v pondelok (21.5.) vo večerných hodinách zaznamenali kamery monitorujúce vonkajšiu hranicu s Ukrajinou jej nedovolené prekročenie v smere na Slovensko jednou osobou. Príslušníci následne kontrolovali v katastri obce Nižné Nemecké v Sobranskom okrese Turka s cestovným dokladom bez platného víza a predviedli ho na oddelenie.

Keďže prekročil štátnu hranicu neoprávnene a zdržiaval sa tu bez povolenia príslušných orgánov, bol administratívne vyhostený s určením zákazu vstupu na územie SR, ako aj ostatných členských štátov EÚ.

V utorok (22.5.) v nočných hodinách zas policajti kontrolovali v obci Bačka v Trebišovskom okrese osobné auto s Ukrajincom, ktoré viedol Ukrajinec. Zaistili pri nej 374 škatuliek cigariet s ukrajinskými ochrannými známkami, ktoré boli ukryté v podlahe pod sedadlom. "Výška spotrebnej dane bola vyčíslená na 740,15 eura," spomenula Kopernická s tým, že prípad prevzala správa Colného úradu Michalovce.

Vo večerných hodinách toho istého dňa kontrolovali policajti v obci Pozdišovce v Michalovskom okrese ďalšie osobné motorové vozidlo, za volantom ktorého sedel slovenský občan. Zaistili pri nej približne 2000 škatuliek cigariet bez kontrolných známok. "Výška spotrebnej dane činí 3961,96 eura. Prípad aj osobu na mieste prevzala vyšetrovateľka Kriminálneho úradu finančnej správy pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru," uzavrela hovorkyňa.