Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Krimi

Počas prehliadky zhabali colníci 5218 kg nelegálneho tabaku

Na snímek zadržaný tabak, ilustračné foto. Foto: TASR - Kriminálny úrad finančnej správy

Únik na spotrebných daniach je v tomto prípade 385.410,67 eura.

Bratislava 31. júla (TASR) - Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS) zadržali muža, ktorý mal pašovať nelegálny tabak a viac ako päť ton sušenej tabakovej suroviny. Škodu vyčíslili na viac ako 385.000 eur. TASR informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

„Informácie o nezákonnej preprave a distribúcii tabakových výrobkov viedli pracovníkov Kriminálneho úradu finančnej správy k prehliadke priemyselnej budovy v Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár, ktorá sa uskutočnila počas minulého týždňa,“ povedala Macíková.

Po vstupe do areálu colníci zadržali Petra V. (31) z Kokavy nad Rimavicou, ktorý nemal oprávnenie na obchodovanie s tabakom a tabakovými výrobkami.

Počas prehliadky skladu colníci zhabali 5218 kg nelegálneho tabaku. „Únik na spotrebných daniach je v tomto prípade 385.410,67 eura,“ doplnila Macíková.

Vyšetrovateľ finančnej správy vzniesol obvinenie jednej osobe. „Zadržaného muža umiestnili do cely predbežného zaistenia. Vyšetrovateľ KUFS spracoval návrh na vzatie do väzby a zistil, že uvedená osoba je už aj v inom prípade stíhaná za obdobný skutok Úradom špeciálnej prokuratúry. V sobotu 29. júla 2017 súd väzbu potvrdil,“ dodala Macíková.

V prípade dokázania viny pre zločin porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru hrozí mužovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov.