Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Krimi

Čelí obvineniu: Rumun vnikol do domu vo Vrakuni a ohrozoval domácich

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Policajti podozrivého muža na mieste zadržali a predviedli na príslušné policajné oddelenie.

Bratislava 5. októbra (TASR) – Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II obvinil 30-ročného Rumuna z prečinu porušovania domovej slobody a nebezpečného vyhrážania. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

"Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal obvinený v utorok (3.10.) v popoludňajších hodinách vojsť cez pozemok do jedného z rodinných domov na Dvojkrížnej ulici v mestskej časti Bratislava – Vrakuňa. V priestoroch rodinného domu mal následne nožom ohrozovať jeho obyvateľov, poškodeného muža a maloleté dieťa. Poškodení využili chvíľkovú nepozornosť muža a kontaktovali políciu," uviedla hovorkyňa.

Okrem polície bol na miesto vyslaný aj psovod so služobným psom. Policajti podozrivého muža na mieste zadržali a predviedli na príslušné policajné oddelenie. Pri vniknutí do domu a ohrozovaní nikto neutrpel zranenie, ani nebola spôsobená materiálna škoda.

"Vyšetrovateľ Policajného zboru po vykonaní všetkých potrebných úkonov spracoval podnet pre prokurátora na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Obvinený sa do času, kým sudca rozhodne o jeho vzatí do väzby, nachádza v cele policajného zaistenia," dodala Mihalíková. Obvinenému hrozí väzenie na jeden až päť rokov.