Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Zuhoľnatené pozostatky patrili známemu mexickému novinárovi

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Podľa prokurátora bol novinár zavraždený na pokyn vodcu miestnej zločineckej skupiny. S. Adame bol riaditeľom a majiteľom miestnej televíznej stanice 6TV.

Mexiko 27. júna (TASR) - Zuhoľnatené telesné pozostatky, ktoré sa našli na západe Mexika, patria novinárovi Salvadorovi Adamemu. Toho v polovici mája uniesli neznámi muži. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie mexickej prokuratúry.

Adame bol riaditeľom a majiteľom miestnej televíznej stanice 6TV. K jeho únosu došlo 18. mája, keď ho neznámi ozbrojenci v meste Nueva Italia v štáte Michoacán násilím posadili do auta a odviezli na neznáme miesto.

Prokurátor zo štátu Michoacán José Martín Godoy uviedol, že telesné pozostatky neznámej osoby sa našli v polovici júna a následné testa DNA potvrdili, že patrili Adamemu.

Podľa Godoya bol Adame zavraždený na pokyn vodcu miestnej zločineckej skupiny, známeho pod prezývkou "El Chano" Peňa, a to údajne pre "osobné nezhody", ktoré medzi oboma mužmi vládli.

Od začiatku tohto roka zabili v Mexiku celkovo už siedmich novinárov. Podľa Výboru na ochranu novinárov (VON) bolo od roku 1992 v tejto krajine usmrtených pri výkone svojho povolania najmenej 40 novinárov a ďalších 50 novinárov zomrelo v tom istom období za bližšie nevyjasnených okolností.