Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Lupiči prepadli v dome starčeka, zostala mu len rozrezaná perina

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Pri útoku zranili majiteľa domu, keď ho jeden z páchateľov udrel do tváre a vzali pri tom poškodenému z vrecka košele 30 eur.

Nitra 2. decembra (TASR) – Policajná vyšetrovateľka z Nitry obvinila zo zločinu lúpeže dve osoby. Dvaja muži s kuklami na hlavách vtrhli do rodinného domu v Mojmírovciach a okradli 74-ročného majiteľa domu. Lúpež sa stala 14. novembra tohto roka o ôsmej hodine ráno. „Muži vošli po vzájomnej dohode do dvora rodinného domu. Domáci pán bol práve na chodbe, keď lúpežníci vtrhli s kuklami na hlavách a s krikom do domu. Pýtali peniaze, keď žiadne nedostali, začali prehľadávať dom,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Muži prehľadali skrine aj postele, prerezali pritom aj perinu. Pri útoku zranili majiteľa domu, keď ho jeden z páchateľov udrel do tváre a vzali pri tom poškodenému z vrecka košele 30 eur. Po skutku nasadli do auta, kde ich čakal 20-ročný Miroslav z Mojmíroviec a ušli do Serede. „Po ceste sa ešte stihli zbaviť kukiel, rukavíc, búnd aj tenisiek,“ skonštatovala Čuháková.

Nitrianski kriminalisti vykonali množstvo úkonov, ktoré ich priviedli k podozrivým osobám. Zistili, že v dome poškodeného bol spolu s 25-ročným Pavlom 50-ročný Miroslav, ktorý medzičasom zahynul pri dopravnej nehode. Miroslav z Mojmíroviec bol obvinený zo zločinu lúpeže, Pavol okrem lúpeže aj zo zločinu porušovania osobnej slobody. Na oboch dala vyšetrovateľka podnet na väzobné trestné stíhanie. V prípade dokázania viny hrozí za zločin lúpeže trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.