Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Košický kraj

Zemplínske múzeum v Michalovciach ponúka bezplatný workshop keramiky

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Účastníci si budú môcť vyskúšať rôzne techniky práce s hlinou vrátane modelovania voľnou rukou, valcovania plátov hliny, vykrajovania jednotlivých dielov a točenia na hrnčiarskom kruhu.

Michalovce 20. mája (TASR) - Zemplínske múzeum v Michalovciach pozýva záujemcov na bezplatný workshop tvorby keramiky. Ako informovala riaditeľka Zemplínskeho múzea Stanislava Rovňáková, uskutoční sa v nedeľu (26. 5.), v priestoroch michalovského kaštieľa.

Sériu workshopov zameraných na prácu s hlinou pod názvom "Bla, bla-to", pripravila nezisková organizácia AnnoGallery pre deti a dospelých. Tieto aktivity prebiehajú od apríla do júna 2024. Cieľom je poskytnúť účastníkom priestor na tvorivú prácu s hlinou pod vedením lektora.

Účastníci si budú môcť vyskúšať rôzne techniky práce s hlinou vrátane modelovania voľnou rukou, valcovania plátov hliny, vykrajovania jednotlivých dielov a točenia na hrnčiarskom kruhu. "Tešíme sa, že môžeme ponúknuť takýto druh aktivity v našom múzeu, keďže hlina a výrobky z nej majú svoje miesto aj v našich expozíciách," uviedla Rovňáková. Počet miest je obmedzený na 20 osôb. Záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom kontaktov na stránke múzea.