Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Vo Veľkých Kapušanoch začali s opravou chodníkov za 1,5 milióna eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Rekonštrukčné práce začali ako prvé na sídlisku L. N. Tolstého, kde postupne opravia chodníky, postavia nové parkovacie plochy a upravia tamojšie medzigarážové priestory.

Veľké Kapušany 26. novembra (TASR) - V meste Veľké Kapušany odštartovala v týchto dňoch rozsiahla rekonštrukcia miestnych chodníkov a verejných plôch. Ide o investičnú akciu v hodnote 1,5 milióna eur.

Rekonštrukčné práce začali ako prvé na sídlisku L. N. Tolstého, kde dôjde postupne k oprave chodníkov, výstavbe novej parkovacej plochy a úprave tamojších medzigarážových priestorov. V prípade priaznivých poveternostných podmienok sa bude následne pokračovať v revitalizácii plôch na uliciach Hlavnej, J. Erdélyiho, Staničnej a napokon aj na sídlisku P. O. Hviezdoslava.

Projekt chcú ukončiť v júli budúceho roka. V tejto súvislosti žiada radnica chodcov aj motoristickú verejnosť o porozumenie a trpezlivosť počas rekonštrukčných prác.

Rekonštrukcia v réžii spoločnosti Eurovia, a. s., je realizovaná cez takzvaný PPP projekt. Mesto nezaplatí za investíciu jednorazovo, ale v jednotlivých splátkach rozvrhnutých na obdobie 10 rokov.

Prednosta Mestského úradu Juraj Gyimesi pre TASR uviedol, že renovácia niektorých plôch v meste bola vzhľadom na ich rozsiahle poškodenie už nevyhnutná. "Máme tu chodníky, ktoré neboli rekonštruované od obdobia, kedy boli vybudované. Niektoré z nich majú aj 35 rokov."