Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Trebišov otvorí kúpalisko 20. júna, vstupné nebude zvyšovať

Na snímke vchod do mestského kúpaliska v areáli vodných športov v Trebišove 3.júna 2015. Mesto Trebišov pripravuje tento areál na tohtoročnú letnú sezónu. Kúpalisko by sa malo otvoriť pre verejnosť 20. júna 2015. Foto: FOTO TASR - Roman Hanc

Primátor vysvetlil, že po skúsenostiach z minulých rokov je druhá polovica júna čas, ktorý sa dá ponúknuť nielen pre záujemcov, ale areál využijú aj základné školy, ktoré ukončujú školský rok.

Trebišov 3. júna (TASR) - Letné kúpalisko v Trebišove otvorí svoje brány tento rok 20. júna. Primátor mesta Marek Čižmár sľúbil, že ceny sa oproti minulému roku zvyšovať nebudú. "Budeme veľmi radi, ak si Trebišovčania a ľudia z okolia nájdu cestu na naše kúpalisko, ktoré sa vyznačuje aj tým, že má výbornú polohu, je v krásnom prostredí a poskytuje dostatočný komfort," uviedol pre TASR.



Príprava na letnú sezónu je už v plnom prúde a na starosti ju má Mestské hospodárske stredisko a Technické služby mesta Trebišov. Podľa primátora už druhý mesiac pracujú na úprave priestorov, bazénov, sociálnych zariadení či šatní. Podieľa sa na tom približne 15 až 20 zamestnancov. "Ich cieľom je pripraviť predovšetkým bazénovú časť, to znamená veľký plavecký bazén, relaxačný a detský bazén, k tomu prináležiace trávnaté plochy, to zahŕňa - kosbu, orezy, úpravu zelene a zároveň aj priestorov, ktoré budú využívané komerčným spôsobom," priblížil Čižmár.



Termín otvorenia kúpaliska nie je vybraný náhodne. Primátor vysvetlil, že po skúsenostiach z minulých rokov je druhá polovica júna čas, ktorý sa dá ponúknuť nielen pre záujemcov, ale areál využijú aj základné školy, ktoré ukončujú školský rok. K tomu majú prispôsobené aj ceny.