Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Tanečníci karičky v Košiciach sa pokúsia o rekord v objatiach

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Karička na Hlavnej ulici odštartuje 34. ročník festivalu Cassovia Folkfest.


Košice 7. júna (TASR) – Tohtoročný masový tanec karičky na Hlavnej ulici v Košiciach bude 25. júna netradične spojený s Medzinárodným dňom objatí. Organizátori majú ambíciu dosiahnuť rekord vytvorením najväčšieho počtu objatí v kruhoch. Do podujatia Karička – Tanec priateľov 2015 sa už prihlásilo viac ako 660 účastníkov.

Na 17 školách a v 13 folklórnych súboroch už trénujú karičku záujemcovia podľa výučbového videa a pokynov koordinátorov, ktorí bezplatne vyučujú choreografiu. "Netanečníci, študenti, tanečníci ľudových, havajských, orientálnych a latinskoamerických tancov či členovia z radov samospráv sa spoločne objímu v karičkových kruhoch a naplnia tak hlavný motív podujatia - Radosť z dotyku a sebauvedomenie sa," informovala Alžbeta Hudáková z agentúry Communication House.

Novinkou bude tancovanie karičky v rovnaký deň v Prahe. Folklórny súbor Šarvanci so Slovákmi a Neslovákmi žijúcimi v českom hlavnom meste sa tak s Košičanmi 25. júna symbolicky objímu na diaľku.

Karička na Hlavnej ulici odštartuje 34. ročník festivalu Cassovia Folkfest. V roku 2013 ju zatancovalo v Košiciach spolu 965 ľudí v 105 kruhoch a vlani 444 v jednom obrovskom kruhu.