Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Spadnutý strop v Košiciach ovplyvnil dodávku tepla a teplej vody

Ilustračná snímka. Foto: TASR-Andrej Budai

Konkrétne ide o 34 vchodov na Luníku VII.

Košice 7. októbra (TASR) - Vo výmenníkovej stanici Tepelného hospodárstva Košice (TEHO) na Rožňavskej ulici sa v nedeľu (6. 10) večer zrútil strop. Ako mesto Košice informuje na svojej webovej stránke, v dôsledku mimoriadnej udalosti sa obyvatelia v 34 vchodoch na Luníku VII musia zaobísť bez tepla a teplej vody.

Padajúce časti stropu poškodili technológiu pre ich dodávku, ktorú podľa riaditeľa TEHO Jaroslava Takáča nie je možné zabezpečiť. Do odvolania majú preto pozastavenú dodávku tepla a teplej úžitkovej vody odberné miesta vo vchodoch na častiach ulíc Rožňavská, Michalovská a Humenská. „Môžeme potvrdiť, že sa vo výmenníku na Rožňavskej ulici stala mimoriadna udalosť, informovali sme o tom aj Integrovaný záchranný systém," povedal.

„Rozsah poškodenia a približný termín opätovného spustenia prevádzky výmenníka oznámime verejnosti v priebehu pondelka po tom, čo na miesto ráno dorazí statik. Dovtedy je tam kvôli možnému ohrozeniu života zakázaný akýkoľvek pohyb a vchod do výmenníka kontroluje mestská polícia," dodal Takáč.