Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Na post primátora Sobraniec sa vráti Pavol Džurina

Erb mesta Sobrance Foto: Heraldický register

Úspešný kandidát je vďačný svojim voličom za podporu, ktorá ho prekvapila.

Sobrance 18. novembra (TASR) - V mestečku Sobrance na východe Slovenska vzišiel zo sobotňajších volieb víťazne nezávislý kandidát na post primátora Pavol Džurina.

"V prvom rade po mojom nástupe na post primátora by som chcel zistiť, v akej ekonomickej kondícii je mesto Sobrance, začať s prípravou rozpočtu, no a chcem sa pozrieť aj na zmluvy, hlavne tie, ktoré schválilo mestské zastupiteľstvo v poslednom období, dva týždne a týždeň pred voľbami," uviedol Džurina pre TASR.

Úspešný kandidát je vďačný svojim voličom za podporu, ktorá ho prekvapila. "Dosiahli sme dobrý výsledok, s takým výsledkom sme ani nepočítali," konštatoval Džurina, ktorý získal vo voľbách 1683 platných hlasov. Na druhom mieste skončil jeho protikandidát Marián Petro (Smer-SD) s 1296 hlasmi a tretiu priečku obsadil s 39 hlasmi Miroslav Kulko (nezávislý).

Do 13-členného zastupiteľstva najvýchodnejšieho mesta Slovenska, sa prebojovali kandidáti za deväť politických strán. Najviac kresiel obsadia poslanci za Smer-SD (2), SDS (2) a Stranu moderného Slovenska (2). V zastupiteľstve bude iba jediný nezávislý kandidát.

Džurina už má skúsenosti s postom primátora Sobraniec, ktorým bol v rokoch 2008 až 2010. Spomínanú funkciu zastával po opakovaných voľbách v roku 2008, keď tie predošlé z roku 2006 vyhlásil Ústavný súd SR pre manipuláciu s hlasovacími lístkami za neplatné.